Amintiri. Fostei sotii a lui Petre Roman ii este dor de soacra sa, despre care afirma ca a fost o femeie de exceptie si cu suflet ales, dar al carei sfarsit a fost unul cu totul neobisnuit
Cea care i-a dat viata lui Petre s-a stins din viata in cel mai deplin anonimat, in 1991, dupa ce fiul sau a fost daramat de la putere de hoardele de mineri adusi de Cozma, neavand parte nici macar de obisnuitele ferpare in presa, din motive pe care Mioara Roman le dezvaluie Cancan. Hortensia Vallejo (dupa numele de fata), mama lui Petre Roman, a fost o activista spaniola care si-a cunoscut sotul, pe Walter Neulander (Roman), in timpul razboiului civil din Spania, urmandu-l, apoi, pe acesta in Romania.

Hortensia a sosit in Romania in 1945 si s-a angajat, ulterior, la Radiodifuziune, unde a devenit unul dintre stalpii institutiei. Femeie de o cultura extraordinara, ea vorbea 7 limbi - surclasandu-si fiul, care vorbeste doar 5 - inclusiv o romana impecabila.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.