Specialistii Agentiei Spatiale Americane NASA au detectat un asteroid a carui traiectorie are foarte mari sanse sa se intersecteze cu cea a Pamantului. Data impactului a fost calculata si dezvaluita.

Asteroidul a fost detectat anul trecut si a fost numit "2011 AG5". Prezenta sa i-a facut deja pe expertii ONU sa se reuneasca si sa caute solutii de evitare a unei eventuale catastrofe.

Acesta are 460 picioare (peste 140 de metri) in diametru si exista o probabilitate de 1 la 650 sa se ciocneasca cu Terra. Posibilitatea este foarte mare si s-ar putea schimba in timp, spun specialistii NASA, care au calculat data exacta la care s-ar putea produce impactul. Aceasta este 5 FEBRUARIE 2040, scrie DailyMail.co.uk.

Asteroidul care a dus la moarte dinozaurilor, acum 65 de milioane de ani, avea un diametru de 14 kilometri, pe cand acesta are doar 140 de metri. Daca va cadea pe un oras, il va distruge cu siguranta, insa rasa numana nu va fi "stearsa" de pe suprafata Terrei.

Cotidianul britanic mai dezvaluie ca in anul 2030, asteroidul va putea fi observat mult mai bine, deoarece va trece la o distanta mult mai mica de Pamant, aproximativ 3 milioane de kilometri.

Cercetatorii incearca acum sa gaseasca o solutie pentru a se evita orice impact. O varianta este cea a unei explozii nucleare, insa aceasta ar avea riscul de a transforma gigantul in pietre mai mici, insa la fel de periculoase. Schimbarea caii orbitale a asteroizilor sau o coliziune cu o racheta mai sunt luate in calcul. Pentru a analiza mai bine aceste variante, NASA are de gand sa ajunga pe un asteroid in 2025, cand va relua misiunile umane.

Poate asteroidul care ameninta Pamantul sa explice Geneza?

Baza amerinaca informeaza ca nu exista insa motive de ingrijorare in acest moment. In apropierea noastra sunt extrem de putini asteroizi care ar putea sa ne puna probleme.

Viata bate filmul: Cum distrugem un asteroid ce vine spre Terra?

- Scanarea prezentata mai jos este cea mai recenta imagine a cerului la infrarosu si reprezinta obiectele spatiale ce se regasesc in cosmos, cum ar fi asteroizii -

Citeste si:
Andreea Antonescu nu o mai vrea nașă de botez pe Andreea Bălan....
Andreea Antonescu nu o mai...

sursa foto: dailymail.co.uk


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.