Informatii pretioase despre formarea Pamantului ar putea fi descoperite saptamana viitoare, cand un asteroid va trece foarte aproape de planeta noastra.

Pe 8 noiembrie, un asteroid de marimea unei navete spatiale va trece pe foarte aproape de Pamant. Desi la inceput acesta a fost un motiv de ingrijorare, acum cercetatorii se uita cu incredere spre cer. Spera ca asteroidul ii va ajuta sa descifreze unul din cele mai vechi mistere ale lumii: formarea Pamantului.

Ultima oara cand un asteroid a trecut asa de aproape de Pamant, adica la o distanta de aproape 300.000 km, a avut loc in 1976, insa toata lumea l-a ratat, inclusiv cei de la NASA, scrie Daily Mail.

2005 YU55 este denumirea acestui asteroid. El orbiteaza in jurul Soarelui si nu a mai fost atat de aproape de Pamant de aproape 200 de ani.

Desi nu va fi vizibil cu ochiul liber, astronomii "spera sa surprinda imagini care sa ii ajute sa dezvaluie o serie de detalii despre suprafata asteroidului, forma, dimensiuni si alte proprietati fizice", a declarat purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.