Astronomii sustin ca, miercuri noaptea,Terra a fost invadata de "oaspeti spatiali" - fluxul de meteoriti Leonid.
In noaptea de miercuri spre joi, ploaia de stele a atins punctul culminant, fenomen absolut normal si care nu pune in pericol planeta noastra.

Aceasta ploaie de stele poate fi vazuta pe cer la mijlocul lunii noiembrie a fiecarui an, cand Pamantul trece printr-un flux de particule de praf ce se deplaseaza de-a lungul orbitei cometei Tempel-Tuttle. Numele "Leonid" are la origine faptul ca punctul de pe cer din care se observa caderea meteoritilor se afla in constelatia Leului. [VIDEO/AUDIO] NASA a facut publice sunetele ciudate ale spatiului

  • Un asteroid, foarte aproape de Terra
Ploaia de stele din acesta noapte a fost precedata de un asteroid, de mici dimensiuni, care a trecut foarte aproape de Terra, in noaptea de marti spre miercuri, la ora 5:45 dimineata, transmite Jurnalul.

Asteroidul, desemnat 2010 WA, a fost detectat marti aseara, conform bazei de date a corpurilor mici din Sistemul Solar a NASA. Un corp ceresc zbura in jurul 22:30 (ora Romaniei) cu o viteza de 12 km pe secunda la numai 265.000 km de Luna, transmite Jurnalul.

Potrivit noilor date, asteroidul urma sa treaca la 33.000 km de Pamant, chiar mai aproape de orbitele geostationare. "Cu toate acestea, punctul de convergenta va fi de aproximativ 45 de grade latitudine nordica - departe de zona satelitilor geostationari care planeaza in regiunea Ecuatorului", a declarat Leonid Elenin de la Institutul de matematica aplicata din Moscova Keldas.

Acesta sustine ca asteroidul cu diametrul de trei metri apartine familiei Apollo - un grup de asteroizi care traverseaza orbita Pamantului. Chiar daca intra in atmosfera Terrei, el nu va genera nicio amenintare, deoarece asteroizii de aceasta dimensiune se distrug complet in atmosfera.

Citeste si: [Ce se intampla daca un meteorit de 1 km loveste Pamantul?]

[Asteroid in cadere, surprins intr-o fotografie]

[VIDEO] Doi asteroizi s-au ciocnit in sistemul solar]

Citeste si:
O bucată din Lună, scoasă la vânzare. Câți bani te-ar costa roca...
O bucată din Lună, scoasă la...

[Un asteroid a trecut ieri pe langa Pamant]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.