Sci-Tech 1 Mai 2020 15:37

Dacă ai ceva mai mulți bani puși deoparte și nu știi exact ce să faci cu ei, poți să cumperi o bucată din Lună.

O bucată din Lună, mai mare decât rocile pe care le-au adus înapoi pe Pământ astronauții misiunilor Apollo, a fost scoasă la licitație de către casa Christies.

Meteoritul lunar, cunoscut ca NWA 12691, a căzut pe Pământ în timpul unei poli de meteoriți și a fost descoperit acum doi ani, în deșertul Sahara.

Prețul de cumpărare este de 2,5 milioane de dolari. Casa de licitarții Christie's subliniază că e vorba de o vânzare privată și nu de o licitație. Astfel, oricine are banii necesari poate cumpăra exponatul.

Roca lunară cântărește aproximativ 13,5 kilograme și este a cincea cea mai mare bucată din Lună de pe planeta noastră.

”Sunt doar câteva roci mai mari decât aceasta. Niciuna din cele aduse de misiunile Apollo nu e comparabilă ca dimensiuni, spune James Hyslop, șeful departamentului de Științe și Istorie Naturală de la Christie's. ”E o oportunitate incredibilă de achiziționare a unui specimen unicat de pe Lună.”

Meteoriții lunari sunt destul de rari, iar casa de licitații subliniază că doar 650 de kilograme de astfel de material există pe Pământ. ”Exemplele anterioare ți-ar putea încăpea în palmă, dar acesta e de peste 10 ori mai mare”, mai arată expertul casei de licitații, conform cnn.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.