Un asteroid descoperit recent a trecut pe langa Pamant, joi, insa traversarea sa nu a amenintat planeta noastra, chiar daca a patruns prin orbita Lunii.
Asteroidul, denumit 2010 GA6, este o bucata de roca de dimensiuni relativ reduse si a fost descoperit de catre astronomii care demarau proiectul Catalina Sky Survey din Tucson, Arizona, SUA.

Asteroidul a trecut prin interiorul orbitei Lunii, joi, la ora 23.06 GMT. Astronomii de la NASA ne-au asigurat, cu o zi inainte, ca suntem in siguranta.

„Obiecte care intersecteaza orbita Lunii sunt observate la fiecare cateva saptamani”, a declarat Don Yeomans de la NASA's Near-Earth Object Office, JPL. In punctul cel mai apropiat, asteroidul 2010 GA6 a fost la o distanta de 359,000 de kilometri departare, circa 9/10 din distanta dintre Pamant si Luna, scrie space.com.

2010 GA6 nu este primul asteroid care trece pe langa Pamant. In luna ianuarie, micutul asteroid 2010 AL30 a trecut la 130,000 de kilometri distanta de Pamant, iar altele cateva la distante mai mari. Ultimul telescop lansat de NASA in decembrie, Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) a primit sarcina de a monitoriza asteroizi care erau nedetectabili inainte, descoperind deja cateva zeci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.