Astronautii de la NASA s-au gandit sa le faca un cadou petrecaretilor de Halloween: au captat cele mai ciudate sunete inregistrate vreodata, cele ale Universului. Afla si tu cat de infricosatoare este muzica astrelor!
De milioane de ani, oamenii si-au indreptat in fiecare seara privirea pe cer, pentru a se uita la stele. Acum, gratie unei noi misiuni NASA Kepler, cercetatorii, dar si noi oamenii de rand, avem ocazia sa le si ascultam muzica fenomenala, pe care doar artistii o descriau in operele lor, drept "muzica sferelor". Daca nu vi se pare impresionat, ganditi-va doar la o stea gigantica, rosie, care vibreaza, un "concert magistral Kepler", cum il numeste, Daniel Huber, astronom in cadrul Universitatii din Sidney Australia, membru al misiunii Kepler.

In iunie, NASA ne dezvaluia cum suna "particula lui Dumnezeu", cercetatorii sustinand ca au reusit sa simuleze sunetul care apare cand este creata o particula Higgs boson. Acum, au reusit din nou sa uimeasca intreaga lume cu noile sunete captate din intregul Univers, postate pe site-ul oficial NASA.

Se pare ca specialistii NASA, folosindu-se de navete speciale, echipate cu instrumente capabile sa capteze emisiile radio, dispun de intreaga activitate a astrelor. Acestea produc concomitent vibratii electromagnetice, care sunt convertite in sunete. Imaginati-va, la cate corpuri ceresti sunt, sunetul final este o adevarata simfonie, destul de infricosatoare, dipa cum avertizeaza NASA.

Potivit discovery.com, astronomul Daniel Huber a declarat ca aceste sunete nu pot fi auzite de om, decat in cazul in care acesta ar avea un auz supraomenesc. La fel si Luna si Pamantul scot sunete si zumzete, dar noi nu le auzim. In schimb, cei de la NASA le-au inregistrat si procesat pentru a putea fi percepute de urechea umana. Rezultatul: o compilatie de sunete scoase de planete si de heliu care va vor face pielea gaina!

  • Asculta aici: Emisiile radio inregistrate de sonda Cassini, in apropeierea planetei Jupiter.
  • Asculta aici: Undele planetare fantomatice colectate de catre NASA's Voyager 2, langa planeta Uranus.
  • Asculta aici: Heliu-3 suna foarte infricosator, iar volumul se schimba in zona Polului Nord al Terrei.
  • Asculta aici: Ciudatele emisii radio pe care sonda Galileo le-a captat in apropierea celei mai mare luni a planetei Jupiter, Ganymede.

Citeste si:
VIDEO Oamenii de știință creează un telescop pentru măsurarea...
VIDEO Oamenii de știință...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.