Desi a fost realizata cu succes in celebra productie cinematografica din 1998, Armageddon, in realitate, aterizarea pe un asteroid este o treaba ceva mai complicata.

Cercetatorii care fac parte din proiectul NASA - Extreme Environment Mission Operations (NEEMO) - vor avea in vedere trei etape ale unei misiuni pe un asteroid: cum se ancoreaza de suprafata, cum se vor misca si care va fi cea mai buna metoda de a colecta date, informeaza dailymail.co.uk.

"Nici macar expertii nu stiu cu ce fel de suprafata se vor confrunta pe un asteroid", spune managerul proiectului NEEMO, Bill Todd.

Spre deosebire de suprafata Lunii sau a planetei Marte, un asteroid nu are decat foarte putina sau deloc gravitatie, de aceea astronautii sau vehiculele vor avea nevoie sa fie ancorate.

  • Proiectul NEEMO va evalua diferite metode de ancorare si cum sa formeze din cai de deplasare cu ajutorul unor ancore multiple.

Echipa NASA va petrece cinci luni pe fundul oceanului pentru testarea acestor proceduri.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.