Recomandari ieri
Auto ieri
Social ieri
Nu ai cont? Aboneaza-te
Social 01 Dec. 2019
Lumina si caldura sunt doi factori externi care influenteaza ritmul biologic al organismului nostru. De aceea, iarna, temperaturile scazute si perioadele mai scurte din zi cu lumina naturala ne pot afecta dispozitia si starea generala, randamentul poate fi scazut, iar starile de oboseala si extenuare sunt resimtite mai frecvent. Alimentatia este, poate, cea mai eficienta si la indemana modalitate prin care putem combate perioadele in care rezervele noastre de energie se afla la cote mai scazute. In acelasi timp, sistemul nostru imunitar este suprasolicitat in perioadele mai reci din an, iar o dieta adecvata poate contribui la o functionare optima a acestuia. O alimentatie bogata in fructe si legume de sezon, dar si un aport ridicat de elemente nutritive ne pot pregati organismul pentru iarna si ajuta la cresterea imunitatii. Pentru a putea face fata schimbarilor frecvente de temperatura si pentru a-l putea feri de episoadele cu viroze si raceli, organismul nostru are nevoie de un mix de vitamine, antioxidanti si minerale. Iata ce poti consuma:
Social scris de Clara Vacaru 01 Dec. 2019
Google a postat duminica un doodle special dedicat Zilei Nationale a Romaniei, cu mesajul "Ziua Marii Uniri 2019".
Custodele Coroanei Romane, Margareta, si principele Radu au primit, sambata seara, titlul de Cetatean de Onoare al municipiului Iasi, in cadrul unui eveniment organizat la Palatul Roznovanu.
Romania va trimite catre Albania, grav afectata de cutremurul din 26 noiembrie, ajutoare umanitare constand in corturi, saci de dormit, paturi, paturi, saltele si cearsafuri, informeaza un comunicat de presa transmis, duminica, de Guvern.
Mai mult de un sfert dintre copiii din Romania (27%) afirma ca, intr-o zi cu scoala, stau peste sase ore online sau isi verifica periodic dispozitivul inteligent, telefonul mobil fiind de departe cel mai utilizat terminal (in 96,1% dintre cazuri), reiese dintr-un studiul intocmit de Organizatia "Salvati Copiii".
Un barbat din orasul Alesd, eliberat anul trecut in baza recursului compensatoriu, si-a ucis concubina, in noaptea de sambata spre duminica, fiind audiat duminica de un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor.
Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica o informare de vreme rece, ninsori si depuneri de polei, valabila pana marti dimineata in majoritatea regiunilor tarii.
Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a afirmat duminica, intr-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Nationale, ca tara noastra nu mai este la fel "in nicio masura" comparativ cu Romania socialista si a exprimat speranta ca avantajele si progresul obtinut sa fie continue si in viitor.
Va mai aduceti aminte de vremurile in care parintii va cereau sa stati nemiscati la poze si, pana apasau butonul aparatului, vi se parea ca trece o vesnicie? Sau de ipostazele usor penibile in care, copii fiind, pozam impreuna cu familia, in fata bradului, a unui tablou sau a unei carpete? Astazi, astfel de poze ne trezesc un sentiment de nostalgie si e greu de spus daca am vrea sa le uitam sau, dimpotriva, daca simtim nevoia sa ne "laudam"cu ele in fata prietenilor. Iata cateva exemple:
Social 02 Dec. 2019
Un barbat de 62 de ani, din localitatea aradeana Varsand, a murit, luni dimineata, dupa ce locuinta sa a luat foc, el fiind gasit de catre pompierii care au intervenit pentru lichidarea flacarilor.
Un cutremur cu magnitudinea de 3.6 grade pe scara Richter s-a produs sambata seara, in data de 1 decembrie, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau.
Solutiile pentru iesiri de neuitat alaturi de familie necesita de multe ori si investitii considerabile. In cazul unei case de vacanta, insa, avantajele te vor inspira sa-ti doresti sa pui de-o parte o suma considerabila sau sa apelezi la credite bancare.
Indiferent daca te ghemuiesti cand te uiti in jos de la mare inaltime sau tremuri cand vezi un paianjen, fie ca te temi de muscaturile unui sarpe veninos sau nu suporti spatiile stramte, nu esti, cu siguranta, singurul. La baza, la origini, frica este un instinct! Te nasti cu el iar apoi, il dezvolti si chiar il specializezi de-a lungul vietii. Unele frici raman instinctuale, cum ar fi durerea. Potrivit hipnoterapeutului Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, durerea genereaza frica instinctuala ca masura de autoprotectie si mentinere a vietii, iar altele le invatam pe parcurs, cum ar fi: frica de oameni, de locuri sau situatii care au conotatii negative, generate de evenimente trecute. De asemenea, frica dicteaza actiunile pe care le realizam. Astfel, reactia de lupta-sau-fugi-sau-ingheata este generata de frica. Atunci cand avem de-a face cu o situatie care ne sperie corpul nostru se incordeaza, sangele este retras din partile mai putin importante ale organismului si trimis catre cele esentiale supravietuirii, plamani, inima, membre. Astfel, intr-o situatie de stres suntem pregatiti de lupta, de fuga sau, inghetam pur si simplu. In cele ce urmeaza, va prezentam sapte idei practice pentru a controla si a combate frica:
O fetita de 5 ani, care a fost batuta de mama sa cu o coada de matura, a fost preluata de reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Neamt, a declarat, pentru Agerpres , purtatorul de cuvant al institutiei, Magda Vasilache.
Conform hartii Administratiei Nationale de Meteorologie, cel mai mare strat de zapada din Romania, de 39 de centimetri, a fost masurat la statia meteo de la Balea Lac, situata la peste 2.000 de metri altitudine, in muntii Fagaras.
Un barbat in varsta de 68 de ani, care a fost internat in urma cu 10 zile la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, a incetat din viata, dupa ce a fost diagnosticat cu botulism.
Doi baieti din comuna Belcesti, judetul Iasi, in varsta de 15, respectiv 18 ani, au intrat vineri noaptea in casa unui batran pentru a fura. Pentru ca au fost surprinsi de proprietar, acestia l-au omorat in bataie.
DNA a solicitat luni, la Tribunalul Bucuresti, condamnarea pompierilor Antonina Radu si George Petrica Matei la pedepse de cate 15 ani inchisoare in dosarul Colectiv, acestia fiind acuzati ca au permis functionarea clubului, desi stiau ca localul nu detine aviz de securitate la incendiu.
Social 03 Dec. 2019
De cate ori nu ti se intampla dimineata sa intri in criza de timp fara sa ai nici cea mai mica idee ce ai putea purta in ziua respectiva pentru a arata bine, mai ales ca sunt zile in care ai mai putea avea programata si o intalnire importanta. Pentru a putea iesi din impas, este suficient sa respecti cateva reguli simple. Iata care ar fi:
Decembrie este considerata a fi luna cadourilor. Magazinele deja au pregatit rafturile cu obiecte specifice sarbatorilor de iarna, clientii sunt atrasi cu mici reduceri, iar felicitarile si materialele de impachetat se numara printre cele mai cautate produse din aceasta perioada.
Un barbat a distrus, marti dimineta, sapte masini parcate pe strada Banu Maracine, din centrul Aradului, cu gantere si pietre.
Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a fost sanctionata cu avertisment de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru afirmatia "ca neamt, sa vorbesti despre gazare, trebuie sa ai mult curaj", facuta la adresa sefului statului.
Un barbat de 30 ani, taximetrist la o firma din Galati, a ajuns la spital cu un picior rupt si multiple contuzii, dupa ce a fost amenintat cu un pistol, batut si deposedat de masina, de trei clienti, potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean.
Premierul Ludovic Orban a declarat marti ca este adeptul unei politici de incluziune a persoanelor cu dizabilitati si a dat un semnal catre ''toata societatea romaneasca'' de deschidere, de intelegere, de sustinere a acestei categorii de persoane.
Romania are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018. Scorul obtinut a este in scadere fata de ultimele doua testari la care Romania a participat (2012 si 2015) la toate cele trei domenii testate: citire, matematica si stiinte, potrivit rezultatelor PISA 2018 publicate de catre directoratul pentru Educatie al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD). Procentul de analfabetism functional este de 44%, in medie, in crestere fata de 2015. Rezultatele PISA arata performanta sistemului de invatamant.
Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca rezultatele evaluarilor PISA nu trebuie sa ne ingrijoreze, pentru ca elevii au invatat dupa programele vechi.
Fostu ministru al Justitiei, Ana Birchall, a transmis un mesaj pe Facebook cu ocazia Zilei internationale a persoanelor cu dezabilitati.
Social scris de Clara Vacaru 03 Dec. 2019
Pompierii militari au salvat, marti, o tanara in varsta de 23 de ani, din comuna Malini, dupa ce aceasta a cazut intr-o fantana adanca de 28 de metri, a informat purtatorul de cuvant al ISU Suceava, Alin Galeata.
In mediul online, toata lumea incearca sa arate cea mai buna versiune a lor, scrie Bright Side . Tindem sa folosim photoshop, sa punem o poza cu mancare sanatoasa, o fotografie cu un peisaj superb, sau cu un catelus adorabil, doar pentru a ne afisa cu viata noastra ca fiind "perfecta". In realitate, mancarea sanatoasa nu face parte din rutina zilnica, iar poza cu catelusul a iesit abia dupa foarte multe incercari. Iata cateva adevaruri care stau in spatele "vietii perfecte" de pe social media:
Un numar de 506 cazuri noi de infectie cu HIV au fost diagnosticate in acest an, a declarat marti managerul Institutului National de Boli Infectioase ''Prof. Dr. Matei Bals'', Adrian Streinu Cercel.
Andrei Caramitru, membru USR, sustine ca actualul ministru al Educatiei, Monica Anisie, este "analfabeta functional".
Vicepremierul Raluca Turcan este de parere ca motivul pentru care rezultatele au fost dezamagitoare la testele PISA este ca "s-au facut schimbari dupa ureche, heirupiste" si considera ca trebuie implementat cat mai repede proiectul "Romania Educata" propus de presedintele Klaus Iohannis.
Social 04 Dec. 2019
Te asteapta cateva luni bune de iarna, iar pentru a trece cu bine peste ele n-ai nevoie doar de haine groase, ci si de o alimentatie sanatoasa si de odihna.
Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, dupa ce a facut demersuri pentru a-l aduce in tara pe Radu Mazare ca sa isi ispaseasca pedeapsa, sustine ca a fost acuzata de acesta de "exces de zel".
In judetul Harghita a fost ger in noaptea de marti spre miercuri, cea mai scazuta temperatura de pana acum a acestui sezon fiind consemnata la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a aratat minus 15,1 grade Celsius.
Jocurile de carti, sah, bingo, scrabble sau cele moderne de tip ''board games'' ar putea fi antrenamentul mental de care oamenii au nevoie pentru a-si mentine in forma abilitatile cognitive, sugereaza un studiu realizat in Scotia, citat de UPI.
In 2008, KFC si Pizza Hut se alaturau programului „Vreau in clasa a noua!”, o initiativa World Vision Romania. A fost inceputul unei frumoase colaborari care a confirmat, an dupa an, o nevoie acuta a implicarii oamenilor, atat la nivel individual, cat si de grup, a companiilor si a ONG-urilor.
Primarul Iasiului, Mihai Chirica, sustine ca trebuie luate masuri urgente; in caz contrar "Romania nu va mai avea viitor", subliniind ca "fara educatie nu exista natie".
Andrei Caramitru, membru USR, sustine ca nu exista bani si ca la anul mergme spre 6% adica faliment total.
Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, 4 decembrie, in Marea Neagra.
Mai mult de jumatate din produsele tip pate vegetal/pasta vegetala au 7 aditivi sau chiar mai multi, potrivit unui studiu realizat de Infocons, se arata intr-un comunicat al organizatiei.
Cat timp avem grija de lucrurile de valoare, ele pot arata ca noi, chiar si dupa foarte multi ani, scrie Bright Side . Mai mult decat atat, aceste lucruri ascund povesti formidabile si emotionante. Iata cateva fotografii cu obiecte care au trecut testul timpului.
Autorul atentatului terorist de la Mall Braila, Marius Valentin Parfenie, in varsta de 21 de ani, a primit o pedeapsa record de 30 de ani de inchisoare, sentinta data in prima instanta de magistratii Tribunalului Braila, fiind condamnat pentru un cumul de infractiuni, respectiv trei tentative de omor, talharie, conducere sub influenta alcoolului, parasirea locului accidentului si tulburarea ordinii si linistii publice.
Iarna vine cu multe capcane, cand vine vorba despre cum ai grija de tine. Cumva, ai senzatia ca nu ti se poate intampla nimic, doar ca nici macar nu iti dai seama cand incepi sa te simti tot mai moale, tot mai apatic si cu o stare generala de rau. Din fericire, sanatatea fizica si psihica se mentin tinand cont de cateva sfaturi ce lucreaza in beneficiul tau. Tot ce ai de facut, conform Best Life Online , este sa ai grija ca in lunile de sezon rece nu te lasi afectat de temperaturile scazute. Dar mai ales sa mentii sanatatea emotionala, mentala si fizica la cote normale. Pentru ca acum ai cea mai mare nevoie din an sa fii alert.
Senatorul Niculae Badalau sustine ca va respecta decizia colegilor sai din CExN daca va fi sanctionat pentru afirmatiile facute la adresa diasporei.
Parlamentul Romaniei a votat eliminarea supraaccizei pentru carburanti incepand din 1 ianuarie 2020. In urma acestei decizii, costul unui plin de carburant ar trebui sa scada cu circa 15 lei.
Andrei Caramitru, membru USR, sustine ca nu mai doreste sa auda ca se "face scoala buna" la noi, mai ales din partea profesorilor.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a sanctionat Compania Municipala Energetica, dupa ce aceasta a achizitionat 3 SUV-uri in valoare de 27.000 de euro bucata, fara ca procedura sa fie necesara in acest moment.
Social 05 Dec. 2019
Traditia sosirii lui Mos Nicolae isi are originea in povestea unui personaj care a existat cu adevarat - episcopul Nicolae de Myra, care a trait in Myra-Lichia, in secolul al IV-lea. Lui Nicolae de Myra ii sunt atribuite numeroase fapte bune fata de cei saraci si napastuiti, dar si miracole, numele sau traducandu-se prin "biruitor de popor". Provenind dintr-o familie instarita, la moartea parintilor sai, si-a daruit intreaga avutie celor nevoiasi. In alta ordine de idei, una dintre cele mai cunoscute legende despre Mos Nicolae este povestea celor trei fete sarace, care neavand zestre, nu se puteau casatori si urmau sa fie vandute de tatal lor unor barbati instariti. Legenda spune ca Sfantul Nicolae, aflandu-le durerea, le-a aruncat fiecareia pe geam, intr-o noapte, cate un saculet de bani, care a cazut fie in ciorapii pusi la uscat, fie in ghete. De aici provine obiceiul ca darurile de Mos Nicolae sa fie puse in ghete, conform volumului "Cartea de Craciun" de Sorin Lavric. Pentru ca se numara printre cele mai asteptate sarbatori din an, va prezentam cateva obiceiuri care aduc zambetul pe buze nu doar copiilor, ci si adultilor.
Foloseste formularul de mai jos