Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a fost sanctionata cu avertisment de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru afirmatia "ca neamt, sa vorbesti despre gazare, trebuie sa ai mult curaj", facuta la adresa sefului statului.

"In sfarsit, CNCD a decis sanctionarea Olgutei Vasilescu pentru declaratia ei stupefianta despre etnicii germani.

'Ca neamt, sa vorbesti despre gazare trebuie sa ai mult curaj', spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat dupa 10 august. Aceeasi Olguta Vasilescu care in anii 2000 aducea elogii maresalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputatilor.

La sesizarea mea si a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul National contra Discriminarii a sanctionat-o cu un avertisment. Poate ca nu e destul si nici nu va fi destul daca nu va exista si o sanctiune a societatii si electoratului, noteaza stirileprotv.ro.

Pentru ca Romania pe care ne-o dorim nu inchide ochii la discriminare si discursul urii.

Ci, il condamna ferm", a scris senatorul USR, Vlad Alexandrescu, care se numara printre cei care au sesizat institutia cu privire la respectiva declaratie.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat pe 24 august 2018 ca este "inadmisibil si incalificabil" ca "Guvernul PSD a batut si a gazat oamenii" in Piata Victoriei.

In aceeasi zi, Lia Olguta Vasilescu, la acel moment ministrul Muncii, a criticat declaratiile aefului statului spunand: "Ca neamt, sa vorbesti de gazare, trebuie sa ai mult curaj".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.