Presedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretul prin care i se acorda lui Florin Piersic titlul onorific de "Artist al Poporului", titlul fiind oferit pentru activitatea sa si pentru contributia la relatiile culturale bilaterale, cu doar o zi inainte ca actorul sa implineasca 80 de ani.

"Titlul i-a fost acordat domnului Florin Piersic in semn de inalta apreciere a meritelor deosebite in dezvoltarea artei scenice, pentru succese remarcabile in activitatea de creatie si contributie substantiala
la aprofundarea relatiilor culturale dintre Romania si Republica Moldova", se arata intr-un comunicat de presa al Presedintiei R. Moldova, remis MEDIAFAX.

Actorul Florin Piersic va fi aniversat, miercuri, pe scena Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca, la implinirea varstei de 80 de ani, printr-un spectacol intitulat "Nu-ntreba cati ani am", pentru care s-au epuizat toate biletele.

Florin Piersic s-a nascut in 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, si a jucat de-a lungul carierei in numeroase filme, printre care "Mihai Viteazul", "Drumul oaselor", "Pintea", "Columna", dar si in piese de teatru.

Actorul a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Meritul Cultural in 1967, iar in anul 2002, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.