Victoria Beckham a donat 600 de piese vestimentare, inclusiv cateva rochii de seara, pentru a strange bani in folosul mamelor infectate cu HIV din Africa Subsahariana.

Rochia alba, creata de Dolce & Gabbana, pe care vedeta a purtat-o la MTV Video Music Awards din 2003, este doar una dintre piesele vestimentare care vor ajuta Mother2mother (m2m), o organizatie caritabila care se lupta pentru a impiedica transmiterea HIV de la mame la bebelusi si care activeaza in noua tari africane, inclusiv in Africa de Sud, Swaziland si Kenya.

Printre obiectele vestimentare donate se numara haine din perioada petrecuta de Victoria Beckham in grupul pop Spice Girls, rochii din prezentarile de moda la care a participat aceasta, tinute purtate la petreceri si pe covorul rosu, unde de multe ori a fost insotita de sotul sau celebru, fostul fotbalist David Beckham. Banii stransi din licitatie vor "transforma" organizatia, care educa si angajeaza femei infectate cu HIV. La randul lor, acestea le educa si le ghideaza in viata pe alte femei infectate din comunitatea lor, a explicat Mitch Besser, fondatorul m2m.

Femeile lucreaza alaturi de medici si de asistente medicale in centre in care personalul este insuficient. "Am ajuns la 1,2 milioane de mame de cand am inceput, dar, cu mai multe resurse, vom putea ajuta si mai multe mame. Facandu-ne cunoscuti vom putea preveni mai multe infectii si vom mentine in viata mai multe mame, care vor putea avea grija de copiii lor. Fondurile sunt esentiale pentru o organizatie ca a noastra", a declarat Besser, medic ginecolog-obstetrician.

Cu un buget anual de aproape 20 de milioane de dolari, m2m primeste aproape doua treimi din fonduri de la Planul de Urgenta pentru SIDA initiat de presedintia americana (U.S. President's Emergency Plan for AIDS Relief, PEPFAR) -, un proiect pentru combaterea SIDA infiintat de fostul presedinte american George W. Bush.

Magazinul online theoutnet.com, care va gazdui licitatia, intre 20 si 25 august, anunta ca Victoria Beckham a ales sa doneze hainele pentru m2m dupa o vizita facuta in Africa de Sud, in februarie, unde s-a intalnit cu mame infectate cu HIV.

Citeste si:
Persoanele neasigurate vor putea beneficia de analize și tratamente...
Persoanele neasigurate vor...

"Dupa ce am petrecut doar cateva zile in compania acestor femei remarcabile si dupa ce am aflat mai multe despre aceasta organizatie de la Mitch si de la incantatoarea lui sotie, Annie Lennox, mi-am dorit sa fac mai mult. A fost o experienta care mi-a schimbat viata", a declarat Victoria Beckham.

Africa Subsahariana este inca regiunea lovita cel mai rau de HIV, in 2013 aici locuind 24,7 milioane de persoane infectate. Femeile reprezinta 58% dintre persoanele infectate cu HIV in aceasta regiune. De asemenea, in regiune se regasesc 85% dintre femeile insarcinate care sunt infectate cu HIV, potrivit datelor oferite de UNAIDS.

Totusi, s-au facut eforturi importante pentru a reduce numarul copiilor infectati cu HIV la nivel mondial, de la 580.000, inregistrati in 2001, la 240.000, inregistrati in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.