Deputatul PSD Victor Cristea a criticat, marti, in plenul Camerei Deputatilor, premierea filmul "Pozitia copilului", aratand ca in acest film sunt folosite expresii triviale si poate a fost premiat pentru ca se doreste denigrarea poporului roman.

"Am fost la filmul «Pozitia copilului» si inca de la inceput am vrut sa ies din sala, erau folosite numai expresii triviale, injuraturi. Noi ne chinuim sa dam o educatie copiilor la scoala si in film sunt numai obscenitati, trivialitati. Nu cumva acel film a fost premiat pentru ca se doreste denigrarea poporului roman? Noi venim sa-i mai dam artistului bani? Sa ne denigreze, sa ne faca inculti?", a spus in plen deputatul PSD.

El a adaugat ca "un film, o poveste nu se face cu injuraturi la adresa parintilor din partea propriilor copii" si ca "nu trebuie premiat ce denigreaza poporul roman".

In replica, deputatul Remus Cernea a spus ca nu trebuie ca deputatii sa-si dea cu parerea in legatura cu creatiile artistice.

Lungmetrajul "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin si a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film strain.

"Pozitia copilului", cel mai de succes film romanesc din ultimul deceniu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.