Tribunalul Cluj a admis, miercuri, recursul inaintat de acesta impotriva deciziei de prelungire a mandatului.
Tribunalul Cluj a judecat, miercuri, recursul inaintat de fostul prefect Calin Platon impotriva unei sentinte a Judecatoriei Cluj-Napoca, de prelungire a mandatului de arestare cu 60 de zile, relateaza MEDIAFAX.

Judecatorii au admis recursul lui Platon si au dispus punerea acestuia de indata in libertate, sentinta Tribunalul Cluj fiind definitiva, la care se adauga interdictia de a parasi tara.

La sfarsitul lunii august, fostul prefect al judetului Cluj Calin Platon a lovit cu masina o femeia si pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni, in urma accidentului cele doua victime fiind transportate in stare grava la spital. [Fostul prefect de Cluj a fost arestat]

Purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Cluj, Sorin Precup, declara ca accidentul a avut drept cauza neacordarea de prioritate pietonilor - o femeie in varsta de 32 de ani, care traversa strada impingand un carucior in care se afla un copil de trei luni.

In urma accidentului, atat femeia, cat si copilul acesteia au fost dusi la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) Cluj-Napoca. Micutul, care a suferit traumatisme intracraniene extrem de grave, a fost operat la Clinica de Pediatrie, dupa care a fost trimis la Clinica de Neurochirurgie. Ulterior, bebelusul de trei luni a murit, surse din cadrul Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca spunand ca sansele de supravietuire ale acestuia erau ca si inexistente.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, inspectorul Gina Pop, declara ca in urma cercetarilor facute in acest caz s-a stabilit ca fostul prefect Calin Platon avea permisul de conducere suspendat, insa avea dovada inlocuitoare. Ulterior, s-a stabilit ca dovada era expirata, ea fiind eliberata in 5 august si avand o valabilitate 15 zile.

  • Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile, pentru depasirea vitezei legale

Initial, Politia a deschis pe numele lui Calin Platon dosar penal pentru vatamare corporala grava din culpa, iar in urma decesului micutului a fost completata incadrarea juridica. Astfel, Platon este acuzat, pe langa vatamare corporala grava din culpa, si de ucidere din culpa, dar si de conducere pe drumurile publice avand permisul suspendat.
Citeste si:
Drumul către eliberare: Cum să îți înfrângi viciile și să îți...
Drumul către eliberare: Cum...

In 30 august, fostul prefect a fost audiat timp de doua ore si jumatate la sediul Politiei Rutiere Cluj, iar in urma audierilor a fost retinut de politisti pentru 24 de ore si a fost dus la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, cu propunerea de arestare preventiva. In timpul audierilor de la Parchet, avocatul lui Platon, Tiberiu Ban, a depus o contestatie fata de ordonanta de retinere, aceasta fiind insa respinsa de procurori.

Dupa opt ore de audieri, Platon a fost prezentat Judecatoriei Cluj-Napoca, instanta care a emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele sau, el declarand recurs. Recursul a fost respins de Tribunalul Cluj, decizia fiind definitiva.

Calin Platon declara ca a fost "orbit de soare" in momentul producerii accidentului si ca a vazut "foarte tarziu" cele doua victime pe trecerea de pietoni, astfel incat nu a mai apucat sa franeze. El spunea ca nu a avut viteza, dar ca acest lucru urmeaza sa se stabileasca in urma expertizei care va fi facuta in acest caz. In ceea ce priveste dovada care inlocuia permisul de conducere suspendat, dovada care era expirata, fostul prefect a spus ca la mijloc a fost "o confuzie de data" pe care el a facut-o.

Citeste si:
Tatăl unui băiat decedat la Colectiv: „Nu mă bucur de pedepse”
Tatăl unui băiat decedat la...

Platon a fost subprefect al judetului Cluj si prefect intre 2008 si 2009, iar apoi inspector guvernamental, fiind suspendat, printr-o decizie a premierului Emil Boc, din functia de inspector, dupa producerea accidentului.

In 23 septembrie, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca au cerut judecatorilor prelungirea mandatului fostului prefect de Cluj Calin Platon cu 30 de zile, deoarece acesta urma sa expire.

Magistratii de la Judecatoria Cluj au admis in parte cererea procurorilor, dispundand prelungirea mandatului acestuia cu 15 zile, iar avocatul lui Platon a atacat pe loc sentinta cu recurs, care a fost judecat de Tribunalul Cluj, fiind insa respins.

In 11 octombrie, fostul prefect de Cluj Calin Platon a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, conducere fara permis si vatamare corporala grava. Dosarul va fi judecat de Judecatoria Cluj-Napoca.

Citeste si:
Fostul prefect de Cluj, condamnat cu suspendare pentru ucidere din...
Fostul prefect de Cluj,...

In 12 octombrie, Judecatoria Cluj-Napoca a prelungit cu 60 de zile mandatul de arestare, decizia fiind atacata cu recurs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.