Calin Platon a fost condamnat la 1 an si 11 luni cu suspendare, dupa ce a accidentat pe trecerea de pietoni o mama cu copilul sau, cel mic decedand.
Lucian Marian, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Cluj-Napoca, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca instanta l-a condamnat pe fostul prefect de Cluj Calin Platon la un an si 11 luni de inchisoare cu suspendare si a dispus, de asemenea, un termen de incercare de trei ani si 11 luni, informeaza MEDIAFAX.
  • Decizia Judecatoriei Cluj-Napoca poate fi atacata cu recurs in zece zile de la pronuntare

La sfarsitul lunii august a anului trecut, fostul prefect al judetului Cluj Calin Platon a lovit cu masina o femeia si pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni, in urma accidentului cele doua victime fiind transportate in stare grava la spital.

Purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Cluj, Sorin Precup, declara ca accidentul a avut drept cauza neacordarea de prioritate pietonilor - o femeie in varsta de 32 de ani, care traversa strada impingand un carucior in care se afla un copil de trei luni. Ulterior, bebelusul de trei luni a murit.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, inspectorul Gina Pop, declara ca in urma cercetarilor facute in acest caz s-a stabilit ca fostul prefect Calin Platon avea permisul de conducere suspendat, insa avea dovada inlocuitoare. Ulterior, s-a stabilit ca dovada era expirata, ea fiind eliberata in 5 august si avand o valabilitate 15 zile.

  • Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile, pentru depasirea vitezei legale

Calin Platon declara ca a fost "orbit de soare" in momentul producerii accidentului si ca a vazut "foarte tarziu" cele doua victime pe trecerea de pietoni, astfel incat nu a mai apucat sa franeze. El spunea ca nu a avut viteza, dar ca acest lucru urmeaza sa se stabileasca in urma expertizei care va fi facuta in acest caz. In ceea ce priveste dovada care inlocuia permisul de conducere suspendat, dovada care era expirata, fostul prefect a spus ca la mijloc a fost "o confuzie de data" pe care el a facut-o.

In 11 octombrie 2010, Calin Platon a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, conducere fara permis si vatamare corporala grava, iar in 12 octombrie Judecatoria Cluj-Napoca a prelungit cu 60 de zile mandatul de arestare, decizia fiind insa atacata cu recurs In 20 octombrie 2010, Platon a fost pus in libertate dupa ce Tribunalul Cluj i-a admis recursul impotriva deciziei de prelungire a mandatului de arestare.
Citeste si:
Ce spun avocații despre Monica Odagiu. Actrița a ucis un bărbat de...
Ce spun avocații despre...

La scurt timp de la eliberarea sa, Calin Platon a fost reinstalat in postul de inspector guvernamental, prin decizie a premierului Emil Boc. Platon a fost subprefect al judetului Cluj si prefect intre 2008 si 2009, iar apoi inspector guvernamental, fiind suspendat, printr-o decizie a premierului Emil Boc, din functia de inspector, dupa producerea accidentului.

In luna ianuarie a acestui an, fostul prefect de Cluj Calin Platon a ajuns la o intelegere financiara, pe latura civila, cu parintii bebelusului decedat in urma accidentului rutier provocat, urmand sa achite familiei acestuia 165.000 de euro. In urma intelegerii, Ileana Jakab, mama baietelului decedat, si-a retras plangerea legata de vatamarea corporala grava din culpa de care fusese acuzat fostul prefect. [Fostul prefect de Cluj a fost eliberat din arest]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.