Social 13 Mai 2022 10:23 de Clara Vacaru
Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu (22 de ani), care a murit în urma incendiului de la Colectiv, a primit sentința dată ieri în acest dosar cu oarecare ușurare. Se bucură că totul s-a terminat și că nu trăiește așteptând mereu ca vinovații să fie pedepsiți. 

Eugen Iancu, președinte al Asociației Colectiv, spune că amânările din acest dosar erau foarte grele pentru supraviețuitori și pentru rudele celor care au murit în incendiul de la Colectiv, scrie europafm.ro.

„Din punctul meu de vedere e bine că s-a terminat, că avem o decizie, era cumplit să tot trăim amânările astea săptămânale, lunare. Acum, dacă dimensiunea pedepselor este corectă nu știu, rămâne de văzut și așa cum cred că ar trebui să gândim toți, judecata nu o criticăm noi. Am să fac un lucru totuși, am să verific ce pedepse au luat managerii unor întreprinderi în care s-au întâmplat accidente de muncă și au murit 2-3-5 muncitori, pentru că dacă un astfel de manager a luat 10 ani iar un manager de primărie în timpul căruia au murit 65 de oameni primește doar 4 ani înseană că avem o problemă”, a spus el.

Tatăl lui Alexandru Iancu crede că Piedone a fost motivul numeroaselor amânări

Eugen Iancu spune că s-a dorit ca primarul Sectorului 5 să scape de pedeapsă și că, de fapt, acesta este motivul pentru care dosarul a fost amânat atâția ani:

„De asta se amână de aproape 2 ani, s-a dorit ca acest om să fie scăpat. Chiar mă întrebam ce reacții am fi avut și eu și ceilalți din Colectiv și societatea dacă Piedone ar fi fost scăpat. Eu nu mă bucur de pedepse dar consider că în momentul în care administrezi un spațiu în care mor 65 de oameni e clar că de moartea acestor oameni se fac vinovați niște indivizi care trebuie să răspundă.”

Sentinţă definitivă în dosarul Colectiv

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv ieri, 12 mai 2022, condamnarile în cazul Colectiv, la 7 ani de la tragedia în care au murit 65 de persoane:

Citeste si:
Costin Mincu, unul dintre patronii Colectiv, a primit o pedeapsă...
Costin Mincu, unul dintre...


  • primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare

  • Costin Mincu, patronul clubului, a fost condamnat la 8 ani de închisoare

  • Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni

  • Alin George Anastescu a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare

  • Marian Moise şi Viorel Zaharia au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 luni

  • Cristian Mihai Niţă, directorul firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni

  • Antonina Radu, pompier al ISU Bucureşti, a primit 8 ani şi 6 luni de închisoare

  • pompierul George Matei a fost condamnat la 8 ani şi 8 luni de închisoare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.