Social 18 Mai 2023 10:46 de Alexandra Chivu
Costin Mincu, unul dintre patronii Colectiv, a primit o pedeapsă mai mică în urma prescrierii faptelor pentru două infracțiuni, a dispus miercuri Curtea de Apel București.

Dosar Colectiv. Costin Mincu, patron Colectiv, pedeapsă mai mică în urma prescrierii faptelor

Magistraţii i-au admis lui Mincu o contestaţie în anulare împotriva deciziei definitive de condamnare din mai 2022 şi au constatat că, pentru două dintre infracţiunile de care acesta este acuzat - vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă - faptele s-au prescris. În consecinţă, au fost anulate pedepsele aplicate acestuia pentru cele două infracţiuni de 2 ani şi 6 luni închisoare, respectiv 2 ani închisoare.

Costin Mincu a beneficiat și el de deciziițe Curții Constituționale și Instanței supreme privind prescrierea faptelor. El a rămas cu o pedeapsă de 6 ani și 6 luni de închisoare primită pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, fiind emis în acest sens un mandat de executare. Hotărârea este definitivă.

Și ceilalți inculpați din dosar au introdus căi extraordinare de atac în justiție pentru a scăpa de condamnări. Pe rolul Instanței supreme a fost deschis un proces care are ca obiect recurs în casație, în care fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, ceilalți doi patroni ai clubului și pompierii George Matei și Antonina Radu contestă condamnările primite în dosar. Pronunțarea în acest caz a fost amânată pentru data de 14 iunie.

Pe 12 mai 2022, Curtea de Apel a dispus condamnări definitive în dosarul Colectiv: Cristian Popescu-Piedone - 4 ani, Paul Gancea (patron Colectiv) - 6 ani şi 4 luni de închisoare; Costin Mincu (patron Colectiv) - 8 ani de închisoare; Alin George Anastasescu (patron Colectiv) - 11 ani şi 8 luni de închisoare; pompierii George Matei şi Antonina Radu - 8 ani şi 8 luni închisoare; pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise - fiecare 6 ani şi 10 luni; Cristian Niţă (director al firmei de artificii) - 2 ani şi 6 luni cu suspendare.

Citeste si:
Daniel Pavel a răbfunit. Concurenții au reușit să-l scoată din...
Daniel Pavel a răbfunit....

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2023 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.