Fostul prefect de Cluj Calin Platon, arestat dupa ce a accidentat pe o trecere de pietoni o femeie si un copil in varsta de trei luni, acesta din urma pierzandu-si viata, a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, conducere fara permis si vatamare corporala grava.

Urmeaza ca magistratii Judecatoriei Cluj-Napoca sa decida daca mentin starea de arest in cazul lui Platon, avand in vedere faptul ca marti ii expira mandatul de arestare preventiva.

Daca judecatorii vor hotari sa prelungeasca starea de arest, Calin Platon risca sa ramana fara postul de inspector guvernamental, in condittile in care, potrivit legii, functia de inspector guvernamental se pierde dupa 60 de zile de arest.

Dosarul va fi judecat de Judecatoria Cluj, potrivit MEDIAFAX.

La sfarsitul lunii august, fostul prefect al judetului Cluj Calin Platon a lovit cu masina o femeia si copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni. Accidentul a avut drept cauza neacordarea de prioritate pietonilor. Ulterior, bebelusul de trei luni a murit.

Fostul prefect de Cluj a fost arestat

In urma cercetarilor facute in acest caz s-a stabilit ca fostul prefect Calin Platon avea permisul de conducere suspendat, insa avea dovada inlocuitoare. Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile, pentru depasirea vitezei legale.

Astfel, Platon este acuzat, pe langa vatamare corporala grava din culpa, si de ucidere din culpa, si de conducere pe drumurile publice avand permisul suspendat
.

"Consider ca nu am avut viteza, dar expertiza o va spune. In schimb, am fost total orbit de soare, era ora la care soarele era la apus si eu mergeam spre apus. I-am vazut, din cauza orbirii, foarte tarziu si nu am franat", a declarat in apararea sa fostul prefect.

Platon a fost subprefect al judetului Cluj si prefect intre 2008 si 2009, iar apoi inspector guvernamental, fiind suspendat, printr-o decizie a premierului Emil Boc, din functia de inspector, dupa producerea accidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.