Fostul prefect al judetului Cluj Calin Platon, care a lovit pe trecerea de pietoni o femeie si un copil de trei luni, a fost arestat luni pentru 29 de zile de Judecatoria Cluj-Napoca.

Calin Platon a fost audiat luni la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, potrivit MEDIAFAX.

Fostul prefect este acuzat de vatamare corporala grava din culpa, ucidere din culpa si conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat.

"Calin Platon a fost retinut de politisti pentru 24 de ore in urma audierilor de la Politia Rutiera Cluj si a fost dus la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, cu propunere de arestare preventiva", a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Gina Pop.

  • Voi raspunde in fata legii

"Regret enorm aceasta tragedie si nenorocire. Voi raspunde in fata legii"
, a spus Platon, la iesirea de la audieri.
Totusi, acesta sustine ca a fost "orbit de soare" in momentul producerii accidentului si a vazut "foarte tarziu" cele doua victime pe trecerea de pietoni, astfel incat nu a mai apucat sa franeze.

"Consider ca nu am avut viteza, dar expertiza o va spune. In schimb, am fost total orbit de soare, era ora la care soarele era la apus si eu mergeam spre apus. I-am vazut, din cauza orbirii, foarte tarziu si nu am franat", a declarat Calin Platon.

Fostul prefect al judetului Cluj Calin Platon, in prezent inspector guvernamental, a lovit cu masina, vineri seara, o femeie si pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni dintr-un cartier din Cluj-Napoca. In urma accidentului, cele doua victime au fost transportate in stare grava la spital.

Duminica, bebelusul de trei luni a murit, potrivit surselor din cadrul Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca

De asemenea, mama copilului, in varsta de 32 de ani, care a suferit fracturi la gamba dreapta, urmeaza sa fie operata astazi la Clinica de Ortopedie si Traumatologie "Alexandru Radulescu" din Cluj-Napoca.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

  • Soferul avea carnetul suspendat

In urma cercetarilor s-a constatat ca Platon avea dovada expirata, fiind cercetat si pentru conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat. Permisul de conducere i-a fost suspendat pentru depasirea vitezei legale.

Copil ucis de un fost prefect pe trecerea de pietoni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.