Fostul realizator TV Serban Huidu a venit, joi, la Judecatoria Brasov, insotit de avocati, la primul termen al procesului in care este judecat pentru ucidere din culpa.

[UPDATE1] Serban Huidu: Imi pare foarte rau si imi asum responsabilitatea

Huidu a spus in fata instantei ca nu stie cum a ajuns cu masina pe contrasens, ca ii pare foarte rau pentru tragedia produsa ca isi asuma responsabilitatea si ca nu mai are nicio alta declaratie de facut.

Atat procurorii, cat si avocatii familiilor victimelor au cerut condamnarea lui Huidu la inchisoare cu executare, in timp ce avocatii fostului realizator TV au solicitat circumstante atenunante si o pedeapsa neprivativa de libertate.

Cel de-al doilea avocat al lui Huidu, Florin Surghie, a spus ca la producerea accidentului a contribuit si Administratia Nationala a Drumurilor, care "nu a configurat corect curbele, determinad soferii sa iasa in decor sau sa intre pe contrasens".

El le-a solicitat judecatorilor sa tina cont si de comportamentul pe care l-a avut Huidu dupa producerea accidentului, care s-a retras din viata publica, iar in acelasi timp a trimis bani familiei Balogh (intr-un cont care ulterior a fost inchis, iar banii refuzati) si a incercat sa ia legatura cu fiica Magdei Draghici si chiar sa ii deschida o fundatie, insa aceasta a refuzat.

"Clientul meu este gata sa plateasca daune partilor vatamate chiar daca depasesc plafonul. E gata si sa munceasca pentru ele",
a mai spus avocatul Sughie in fata judecatorilor.

[UPDATE] Victimele cer daune de 800.000 de euro

Familiile victimelor accidentului rutier provocat de Serban Huidu au cerut, joi, la primul termen al procesului in care fostul realizator TV este judecat pentru ucidere din culpa, acordarea de daune morale si materiale in valoare de 800.000 de euro.

Sotia si fiul lui Stefan Lungu Balogh s-au constituit parti civile diferite in acest proces, cerand fiecare, drept daune morale, cate 200.000 de euro.

De asemenea, fiica unei alte victime a accidentului, Magda Dragici, a solicitat ca fostul realizator TV sa ii acorde daune morale si materiale de 400.000 de euro. Fostul realizator TV Serban Huidu a fost intrebat de magistrati daca are de facut vreo declaratie, spunand ca nu.

Huidu nu a facut nicio declaratie jurnalistilor prezenti la Judecatorie, relateaza MEDIAFAX.

La jumatatea lunii mai, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului masina condusa de Serban Huidu rula cu 87 de kilometri la ora, in conditiile in care limita de viteza era de 50 de kilometri la ora, si a intrat total pe contrasens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.