Actrita Angelina Jolie a asistat la procesul intentat dictatorului militar congolez Thomas Lubanga, care a debutat, joi, la Curtea Penala Internationala de la Haga.

Actrita americana a asistat la audierile de la Haga, deoarece a dorit sa cunoasca procedura juridica oficiala aplicata in cazul dictatorului congolez Thomas Lubanga, liderul unei formatiuni paramilitare de rebeli africani, acuzat printre altele ca a recrutat minori pentru a-i folosi ca soldati in conflictele din Republica Democrata Congo, informeaza contactmusic.com.

"Acesta este un moment extraordinar pentru justitia internationala, dar este si mai important pentru copiii din lumea intreaga", a declarat actrita americana.

Angelina Jolie, care este ambasadoare a bunavointei pentru Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR), locuieste in aceasta perioada in Scotia, unde Brad Pitt, partenerul ei de viata, filmeaza o serie de scene pentru urmatorul sau film, intitulat "World War Z".

Actrita americana a vizitat mai multe zeci de tabere de refugiati din Irak, Afganistan, Pakistan si Sudan, de cand a devenit ambasador al bunavointei pentru ONU, in 2001.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.