Rochia purtata de Kate Midleton la intalnirea cu Barack si Michelle Obama a primit numai laude din partea stilistilor.

Asta o stiam cu totii de cateva zile, nu-i asa? Dar ce nu stiam este ca rochia, care a costat 175 de lire, a fost confectionata intr-un atelier de langa Bucuresti iar costurile ei nu au depasit 15 lire, scrie DailyMail.

Lantul de magazine Reiss este una dintre marcile favorite ale ducesei iar dupa intalnirea cu familia prezidentiala din Statele Unite, cererea pentru rochie a explodat, ceea ce a facut ca site-ul firmei sa cedeze si toate rochiile din stoc sa fie vandute in 24 de ore.

Rochia a fos vanduta cu 600 de lire pe eBay iar Tesco pregateste deja o copie a acesteia care va costa doar 30 de lire. Reiss a anuntat ca rochia va fi repusa in vanzare in cinci-sase saptamani.

Ziaristii de la Daily Mail spun ca rochia a fost confectionata la un atelier al firmei Rimcor Ex, care numara circa 170 de angajati.

Potrivit publicatiei britanice, o croitoreasa castiga in acest atelier 168 de lire sterline pe luna (aproximativ 800 de lei), mai putin cu 22 de lire sterline decat salariul mediu oferit in industria textila in Romania.

O muncitoare in varsta de 44 de ani, numita Juliana Haita, care lucreaza de 15 ani pentru companie, descrie conditiile de lucru drept "bune", adaugand: "Mi se par normale. Sunt obisnuita". Insa adauga ca atelierul se incinge in timpul verii, cand temperaturile urca pana la 30 de grade. Cand se intampla acest lucru, muncitorilor le este permisa o jumatate de ora de odihna in plus.

Multe dintre muncitoare abia stiu cine este sotia printului William al Marii Britanii. Cand i s-a aratat o fotografie a lui Kate alaturi de Michelle Obama, la palatul Buckingham din Londra, Haita a spus: "Este cu adevarat frumos ca un lucru mic pe care il realizez aici ajunge intr-o sala de bal undeva in lume".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.