Papa si-a data acordul si mai mult, a binecuvantat noua productie Harry Potter, mentionand ca intotdeauna Binele va triumfa in lupta sa cu Raul.
Papa si-a facut auzita vocea prin intermediul ziarului L'Osservatore Romano, considerat drept jurnalul “semi-oficial” al Vaticanului, unde a vorbit doar de bine noua productie hollywood-iana adaugand ca pana si relatiile i se par "echilibrate", iar povestea are credibilitate pentru public.

In Romania, filmul Harry Potter si Printul Semipur va fi lansat pe 24 iulie 2009 si este cea de-a 6 serie din suita de povesti fantastice ale baietelului vrajitor si a colegilor sai de la Hogwarts.

In plus aceeasi sursa oficiala mentioneaza ca Papa considera aceasta parte cea mai buna adaptare a cartii scrise de JK Rowling. L'Osservatore Romano critica totusi faptul ca autoarea nu a reusit sa faca o paralela cat mai reala la trandescendentalitate in cartile sale, adaugand totusi ca e de apreciat ca Binele iese totusi invingator, chiar daca asta implica "ceva costuri si sacrificii".

Cartile si filmele din seria Harry Potter au avut parte pana acum doar de critici dure din partea unor clerici si a unor organizatii crestine, acestia blamand satanismul, vrajitoria sau magia neagra care sunt laitmotiv in continutul acestora, arata SkyNews. Alte cercuri bisericesti au fost, insa, de parere ca mesajul privind binele care invinge raul se potriveste cu invataturile crestine.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.