LifeStar 3 Iulie 2009 15:30
In timp ce se discuta problema ceremoniei de inmormantare a artistului, dezbaterile cu privire la mai complicata problema a testamentului abia incep. Potrivit expertilor, procesul ar putea dura ani de zile.
Barfe, zvonuri, intrigi, speculatii, informatii incomplete, documente, acte, declaratii ale avocatilor si persoanelor implicate in acest subiect, toate acestea fac extrem de dificila eluciderea testamentului lui Michael, fiind pusa sub semnul intrebarii insasi existenta unui testament veridic.

Momentan, batalia se da intre avocatii mamei artistului, care cer tribunalului controlul afacerilor acestuia, si doi avocati care prezinta un testament din 2002 al artistului, in prezent evaluat pentru validare, anunta Los Angeles Times. Parintii artistului au cerut luni toate drepturile averii, indicand faptul ca Michael a murit fara testament.

Documentul in cauza, redactat in 2002, este incheiat si pus la dispozitie de avocatul John Branca, care a colaborat cu Michael inca din anul 1980. Cei doi au intrerupt insa colborarea in 2006, in urma unor neintelegeri cu privire la cooptarea in echipa de alti "consilieri" ai artistului, persoane care nu ii vroiau binele, potrivit avocatului.

A urmat ca pe 17 iunie anul acesta, cu opt zile inainte de moartea sa, Michael sa semneze din nou o scrisoare prin care il numea pe Branca avocatul sau.

O declaratie facuta marti de Branca si Joel Katz, un avocat din Atlanta care l-a consiliat pe Michael in afaceri, arata ca cei doi avocati "se ocupa de cererile lui Michael, pe care acesta le-a specificat in ultimul testament, dorinta lor sincera fiind ca doleantele si afacerile artistului sa fie tratate cu demnitate si respect".

0701_mj_will_wm





Principalele dispozitii ale testamentului redactat in 2002:

  • Michael Jackson declara pe propria raspundere ca nu este casatorit, precizand faptul ca mariajul sau cu Deborah Jean Rowe este incheiat. Acesta adauga ca are doar trei copii: Prince Michael Jackson JR., Paris Michael Katherine Jackson si Prince Michael Joseph Kackson.

  • Numirea avocatilor Branca si John McClain drept executori ai testamentului, fara posibilitatea de a fi inlocuiti. Astfel, acestia, ca reprezentanti ai averii, au toata puterea si autoritatea de a se ocupa de afacerile si bunurile artistului, cum cred de cuviinta.

  • Katherine Jackson, mama lui Michael, primeste custodia temporara a copiilor minori ai artistului, iar la moartea acesteia custodia copiilor ii va fi atribuita cantaretei Diana Ross.

  • Intreaga avere este lasata familiei, prin intermediul unui fond (Michael Jackson Family Trust), toate bunurile fiind pastrate, manageriate si distribuite ca parte din acest fond si spre buna sa functionare.

Desi Jackson a murit lasand in urma un munte de datorii (aprox. 500 milioane de dolari), bunurile sale cantaresc mai greu decat aceste datorii (circa 1 miliard de dolari), informeaza DailyMail.

In timp ce informatii oficiale cu privire la inmormantare si impartirea averii lipsesc, specialistii incearca sa ia legatura cu toti avocatii cu care Michael a intrat in contact, luandu-se in considerare faptul ca nimic nu poate fi sigur, din moment ce viata si deciziile mega-starului s-au aflat intr-o continua schimbare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.