Daca atmosfera ultimelor show-uri din New York aminteste de glamul disco, prin materiale lucioase si culori electrice, London Fashion Week din acest an face multe trimiteri la perioada grunge si rave, deci putin dupa ’90.
Young Brittish Designers, cum ii numeste presa locala pe tinerii creatori de moda, lucreaza din ce in ce mai mult pe metoda cut and paste si se folosesc de limbaje estetice deja existente pentru a trimite noul mesaj. Katie Grand de la Topshop este rezultatul fericit al acestui tip de remix, colectia „Unique“ fiind centrata pe figura unei "Tank Girl“, pe stilul junkyard-rave, cu pantaloni din piele mulati, lanturi masive si straturi de plasa, franjuri, carouri si dungi in aceeasi tinuta.

Colectia "autobiogra­fica“ a tanarului Charles Anastase adu­ce tribut unor personaje din iconografia grunge precum Kelly sau Kim Deal din trupa de rock alternativ Breeders sau rebelul afectat Rauanne Graff, interpretat de A.J.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.