Politicianul polonez de opozitie Jaroslaw Kaczynski va cere ajutorul Statelor Unite in investigarea accidentului de avion produs in aprilie in vestul Rusiei, in care a murit fratele sau geaman, presedintele Lech Kaczynski.
Kaczynski, care a pierdut alegerile prezidentiale anticipate organizate dupa moartea fratelui sau, l-a criticat in mod constant pe presedintele Bronislaw Komorowski pentru esecul acestuia in investigarea adecvata a catastrofei, informeaza MEDIAFAX, citadn pagina electronica a RIA Novosti.

De aceasta data, Kaczynski i-a scris o scrisoare unui congresmen american, in care ii cere ajutorul in investigarea acestui accident din vestul Rusiei, in care a decedat cuplul prezidential polonez.

Membrii partidului conservator al lui Kaczynski, Lege si Justitie, vor inmana scrisoare in timpul vizitei lor in Statele Unite.

  • Initiativa a provocat deja nemultumire in conducerea tarii

"Este absolut scandalos, la limita tradarii", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Pawel Gras, pentru postul de radio Zet, calificand initiativa drept "inadmisibila".

Consilierul prezidential Tomasz Nalecz a declarat, la randul sau, ca partidul lui Kaczynski se "joaca cu focul".

Fostul ministru de Externe al tarii, Anna Fotyga, care va face parte din delegatia poloneza ce va transmite scrisoare, a declarat ca vizita in Statele Unite are loc ca raspuns la o initiativa americana. Vizita este programata pentru jumatatea lui noiembrie.

Cititi si:Lech Kaczynski, asasinat?

Care a fost cauza accidentului de la Smolensk in opinia Rusiei?

O a doua tragedie "Smolensk", evitata?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.