Familiile victimelor accidentului aerian de la Smolensk se intorc la Varsovia luni, dupa ce o defectiune la avionul cu care urmau sa soseasca a obligat o parte din rude si oficiali, inclusiv Prima Doamna Anna Komorowska, sa ramana peste noapte in Belarus, transmite Radio Polonia, in pagina online.

In prezent, doua avioane, un Embraer si un Boeing ale companiei LOT Polish Airlines, transporta grupul de 118 persoane inapoi in Polonia, informeaza MEDIAFAX.

"Pilotul avionului cu care ar fi trebuit sa ne intoarcem inapoi in Varsovia ne-a spus ca nu poate sa porneasca motoarele", a spus Pawel Deresz, a carui sotie, politiciana de stanga Jolanta Szymanek-Deresz, si-a pierdut viata in catastrofa aeriana de la Smolensk.

Defectiunea nu a afectat insa siguranta pasagerilor, a declarat Jacek Balcer, purtator de cuvant al companiei LOT.

Anterior, un avion avand la bord 80 de rude ale victimelor accidentului de la Smolensk a aterizat la Varsovia duminica, la ora 20.00 GMT (23.00, ora Romaniei).

Restul de 118 persoane, printre care Prima Doamna, Anna Komorowska, si Ewa Komorowska, care a organizat vizita, au ramas la aeroportul din Vitebsk, asteptand un alt avion care sa ii aduca in capitala poloneza.

Cititi si: Ce s-a intamplat la Smolensk?

Accidentul de la Smolensk: Toate cadavrele victimelor au fost identificate

Care a fost cauza accidentului de la Smolensk in opinia Rusiei?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.