Toate cadavrele victimelor accidentului aviatic de la Smolensk au fost identificate, a declarat un consilier al ministrului rus al sanatatii, citat de RIA Novosti.

"Tatiana Golikova (n.r. Ministrul sanatatii), si-a exprimat din nou condoleantele fata de poporul polonez si a anuntat ca expertiza genetica s-a incheiat si toate cadavrele au fost identificate", a spus Sofia Maliavina. Ea a precizat ca ultimele 21 de trupuri vor fi transportate in curand in Polonia, potrivit NewsIn.

Un purtator de cuvant al ministerului a afirmat ca numarul persoanelor care si-au pierdut viata in accident este de 96 - 88 de pasageri si opt membri ai echipajului.

In 10 aprilie, avionul presedintelui polonez Lech Kaczynski, un Tu-154, s-a prabusit la aterizare langa orasul Pesorsk, regiunea Smolensk, in conditii de ceata deasa. La bord se aflau 96 de persoane, majoritatea oficiali de rang inalt ai Poloniei.

Delegatia poloneza se ducea la comemorarea masacrului din Katyn din 1940, cand mii de ofiteri polonezi au fost executati de armata sovietica.
Presedintele si sotia sa, Maria, au fost inmormantati duminica, in catedrala Wawel din Cracovia.

Polonezii si-au luat ramas bun de la sotii Kaczynski

Elita poloneza care a murit a doua oara la Katyn


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.