Anxietatea poate fi ținută sub control prin alimentație! Legume, fructe, pește și alimente bogate în antioxidanți îți protejează creierul, în timp ce prăjelile și dulciurile îi fac rău.

Specialiștii în nutriție și sănătate mintală avertizează că dieta noastră nu influențează doar silueta sau sănătatea inimii, ci și modul în care creierul funcționează. Un stil de viață alimentar echilibrat poate ajuta la reducerea simptomelor anxietății și poate sprijini starea generală de bine, spun experții.

Alimentație sănătoasă pentru anxietate

Creierul nostru este extrem de sensibil la ceea ce consumăm. Radicalii liberi, substanțe instabile care afectează celulele, pot conduce nu doar la boli cardiovasculare sau cancer, ci și la tulburări de dispoziție și anxietate. Din fericire, există alimente care protejează creierul și stimulează funcționarea lui optimă. Vitaminele, mineralele și antioxidanții din fructe, legume și nuci joacă un rol esențial în reducerea inflamației și în sprijinirea sănătății mentale.

Pe de altă parte, specialiștii recomandă evitarea alimentelor procesate, a cărnii prăjite și a băuturilor dulci. Aceste produse pot provoca inflamații în corp, care se răsfrâng și asupra creierului, crescând riscul de anxietate și depresie.Diete precum cea mediteraneană au demonstrat că pot reduce riscul de depresie cu 25–35%. Aceasta presupune consumul regulat de legume, fructe, pește, ulei de măsline și nuci, alimente bogate în nutrienți care susțin sănătatea creierului. De asemenea, menținerea unui nivel optim de magneziu în organism este crucială, fiind asociată cu un risc mai scăzut de anxietate și depresie.

Citeste continuarea pe garbo.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Decembrie 2025 - 12 : 12

Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.