Peste 100.000 de turisti, printre care si romani, sunt blocati in nordul Greciei, din cauza grevei soferilor de camioane, relatea cotidianul elen Express, citat de agentia Focus.

Reprezentantii industriei turistice au avertizat ca greva a dat o lovitura grea turismului din nordul Greciei, pentru ca sute de mii de turisti din Romania, Bulgaria, Serbia si Macedonia, dar si greci, sunt nevoiti sa isi prelungeasca vacantele pentru ca nu se gaseste combustibil in benzinarii, relateaza NewsIn.

Imaginea Greciei ca destinatie turistica a fost afectata, se plang reprezentanti din acest sector, adaugand ca 10% dintre pachetele in care turistii se ocupa singuri de transport au fost anulate in ultimele doua zile. Numai in Piraeus, 25.000 de rezervari au fost anulate de la inceputul saptamanii.


Guvernul grec a emis miercuri o ordonanta de urgenta prin care ii obliga pe soferii de camioane sa isi reia activitatea, dupa o greva de trei zile. Soferii trebuiau sa se intoarca la lucru pana joi dupa-amiaza, in caz contrar riscand sa fie arestati sa sa isi piarda autorizatiile.

Majoritatea benzinariilor din Atena nu mai au combustibil, iar magazine si fabricile nu mai au marfa, respectiv materie prima
.

Soferii nu sunt de acord cu planurile guvernului de a deschide acest sector al industriei unei competitii mai mari, in cadrul masurilor de austeritate convenite cu FMI si de UE. O serie de greve fata de masurile de austeritate ale Guvernului au afectat deja tara.

Autoritatile elene incearca sa reduca deficitul de la 13,6% din PIB in prezent, la sub 3% pana in 2014.

Cititi pe acelasi subiect: Grecia, paralizata de o noua greva generala

Europa nu poate sa ajute Grecia

Bilantul protestelor de la Atena


Grecia catre Germania: "Nu vrem bani. Avem nevoie de sustinere din partea UE"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.