Politia elena a folosit joi gaze lacrimogene impotriva soferilor de camion care au refuzat sa isi reia activitatea, in pofida unei ordonante de urgenta a Guvernului, relateaza presa elena.

Ciocnirile au avut loc dupa ce aproximativ 500 de soferi s-au strans pentru a protesta in fata Ministerului Transportului, insa incidentul s-a incheiat repede, relateaza NewsIn.

Guvernul grec a emis o ordonanta de urgenta prin care ii obliga pe soferii de camioane sa isi reia activitatea, dupa o greva de trei zile.

Soferii trebuie sa se intoarca la lucru pana joi dupa-amiaza, in caz contrar riscand sa fie arestati sa sa isi piarda autorizatiile.

Majoritatea benzinariilor din Atena nu mai au combustibil, iar magazine si fabricile nu mai au marfa, respectiv materie prima.

Soferii nu sunt de acord cu planurile guvernului de a deschide acest sector al industriei unei competitii mai mari, in cadrul masurilor de austeritate convenite cu FMI si de UE.

Membrii sindicatului soferilor de camioane au spus ca nu vor da inapoi si au avertizat Guvernul in legatura cu o eventuala confiscare a camioanelor lor. "Leonidas cu cei 300 de razboinici ai sai au spus 'Indrazniti'. Si noi spunem la fel: Indrazniti sa le luati", a declarat unul dintre organizatorii grevei, Spyros Kapetanios.

  • "Nimeni nu are dreptul sa paralizeze o tara"

Ministrul de finante Giorgios Papconstantinou a declarat ca soferilor nu li se va permite ca tina "ostatica societatea greaca". "Nimeni nu are dreptul sa paralizeze o tara - nimeni", a adaugat el.

Ordonanta de urgenta a fost emisa dupa ce negocierile dintre Guvern si soferi au esuat.

In general, Guvernul recurge la astfel de masuri in timpul razboiului sau dezastrelor naturale.

Industria turistica a tarii a subliniat ca are de suferit in urma grevei, iar multe rezervari au fost anulate.

O serie de greve fata de masurile de austeritate ale Guvernului au afectat deja tara.

Autoritatile elene incearca sa reduca deficitul de la 13,6% din PIB in prezent, la sub 3% pana in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.