Grecia s-a confruntat marti cu o noua greva generala de 24 de ore fata de reformele vizand pensiile si salariile.
Aceasta actiune a intervinit in conditiile in care Parlamentul urma sa inceapa dezbaterea privind masurile de austeritate cerute de Fondul Monetar International si de Uniunea Europeana, scrie NewsIn, citand BBC. Printre acestea se numara reducerea pensiilor, cresterea varstei de pensionare si facilitarea concedierii angajatilor de catre companii.

Potrivit asteptarilor, dezbaterea va dura peste o saptamana.
  • Sindicatele au anuntat ca zborurile internationale si cursele de feribot vor fi afectate, lasand turistii blocati.
  • De asemenea, provocarea pentru sindicate este sa stranga cat mai multi oameni pe strazi, pentru a convinge eventualii parlamentari socialisti rebeli sa voteze impotriva partidului lor si sa respinga proiectul de lege.
  • Cea mai mare parte a atentiei a fost concentrata pe portul Piraeus, unde sindicatul asociat comunistilor a impiedicat feriboturile sa plece catre insule. Insa greva lor a fost declarata ilegala, la fel ca si o blocada similara, saptamana trecuta. Insa atunci Guvernul nu a pus in aplicare ordinul judiciar, iar mii de turisti au fost afectati.

Industria turistica a criticat decizia, subliniind ca astfel de confruntari provoaca pagube ireparabile turimului grec, care aduce 20% din venitul national. Sindicatele au anuntat ca zborurile internationale si cursele de feribot vor fi afectate, lasand turistii blocati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.