29 de politisti au fost raniti la Atena si 28 de persoane au fost arestate, in urma ciocnirilor dintre fortele de ordine si protestatari, soldate cu moartea a cel putin trei persoane.

Ciocnirike au avut loc miercuri in diferite parti ale capitalei elene, dupa manifestatii pasnice la care au luat parte zeci de mii de persoane.

In cursul ciocnirilor, patru cladiri au fost incendiate si trei persoane si-au pierdut viata, in urma incendiului provocat intr-o banca de un cocteil Molotov. Politia ancheteaza acest incident.

Numerosi protestatari au reusit sa ajunga pe treptele Parlamentului, dar scutierii i-au respins. In cladire se aflau membrii comisiei economice, care analizau pachetul de masuri de austeritate. Aceste masuri sunt deosebit de nepopulare in Grecia, iar protestatarii au cerut ca membrii comisiei sa discute cu ei.

Grecia, "copilul rasfatat" al UE?

Grecia a fost paralizata de o greva nationala si este practic rupta de restul lumii. Zborurile spre si dinspre Grecia au fost consemnate la sol, trenurile si feriboturile si-au suspendat cursele si sunt afectate si spitalele si scolile, relateaza NewsIn, citand agentia de presa RIA Novosti.

Greva a fost un protest fata de noile masuri draconice de austeritate. Politia a spus ca 20.000 de oameni au iesit in strada in Atena. Tara trebuie sa economiseasca bani, o conditie a pachetului de salvare de 110 miliarde de euro de la UE si FMI. Insa grecii sunt furiosi, iar sindicatele spun ca membrii lor trebuie sa plateasca acum pentru criza economica provocata de politicienii corupti.

Protestele violente au inchis frontierele Greciei

Violentele continua in Grecia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.