Serviciul de microblogging s-a transformat intr-o adevarata putere mass-media, acoperind in timp real unele evenimente de interes international mai bine decat presa sau televiziunea, fie ca e vorba de revolte sau dezastre naturale.
Inflacarat de imboldul pe care l-ar fi dat revolutiei iraniene, un fost consilier american afirma raspicat ca serviciul ar trebui sa se numere printre candidatii Nobelului pentru Pace, aflam din Cotidianul.

La prima vedere, Twitter iti poate crea o impresie proasta. Ideea ca un serviciu de microblogging te lasa sa postezi mesaje de numai 140 de caractere pe tot soiul de teme, cum ar fi alegerea pe care ai facut-o pentru micul dejun, pare inutila pentru restul lumii. “Totusi, Twitter se dovedeste a fi de o profunzime nebanuita”, scria celebrul popularizator al stiintei Steven Johnson intr-un cover story pentru “Time“.

Efervescentul serviciu online, ajuns la peste 50 de milioane de vizitatori si la o rata de crestere lunara de 50 pana la 100 de procente, a demonstrat asta atat in cazul protestelor moldovene, cat si in cel al recentei revolutii iraniene, mai noteaza Cotidianul.

Cititi mai multe aici.

Pentru Twitter, toate merg pe plus


Twitter, platforma revolutiilor socio-politice

Cum va genera Twitter profit


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.