Site-ul de socializare Twitter, care are de abia doi ani de la infiintare si inca nu este rentabil, a atins o forma de maturitate in ultimele zile, odata cu alegerile prezidentiale iraniene, devenind o platforma de comunicare de neocolit, relateaza AFP.
La cateva zile dupa de a aparut pe prima pagina din Times si la cateva saptamani dupa ce Oprah Winfrey a recunoscut ca il foloseste, iranienii care contesta rezultatele scrutinului prezidential de vineri au recurs la el pentru a chema la rezistenta si a difuza informatii asupra ciocnirile de pe strazi, comenteaza NewsIn.

Tensiunile din Iran, live pe internet

Si, daca nu ar fi fost suficient, importanta site-ului a fost subliniata la inceputul saptamanii de Departamentul de Stat american. El a cerut amanarea unor operatiuni de mentenanta, care ar fi dus la o intrerupere a serviciilor, pentru a le permite opozantilor iranieni sa continue sa il foloseasca.

Twitter amana un upgrade, pentru a ajuta manifestantii iranieni

"Ganditi-va putin ce se intimpla acolo si la posibilitatea de a putea vedea totul in timp real", a spus Jack Dorsey, unul dintre cei trei fondatori ai site-ului. "Este cu adevarat important si este cea mai mare reusita a Twitter", a adaugat el.

Twitter, care le permite utilizatorilor sa trimita mesaje de 140 caractere sau mai putin catre toate persoanele abonate la flux, a facut deja sa se vorbeasca despre el, mai ales dupa atentatele din Bombay sau revoltele de la Chisinau din aprilie.

Creat de Jack Dorsey, Biz Stone si Evan Williams, site-ul, care de ceva vreme castiga milioane de utilizatori lunar, a primit 32,1 milioane de vizite in aprilie.

Numarul utilizatorilor actuali este totusi dificil de stabilit, pentru ca site-ul este accesibil de pe calculatoare personale, telefoane mobile, dar si de pe zeci de aplicatii, ca Tweetdeck.

Fred Wilson, a carui societate Union Square Venturesc investeste in Twitter, crede ca site-ul are un viitor stralucit si rentabil. "Daca priviti puterea de care dispune Google si motivele care fac acum din Google regele internetului, este ca Google atrage un trafic pe internet mai mare decat oricine altcineva", a explicat el.

Jeff Pulver, care a organizat conferinta, a spus ca este prea devreme pentru a spune exact spre ce se indreapta Twitter. Dar, a adaugat el "asistam la ceva mult mai important decat orice ne-am putea imagina".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.