Îți poate întări sistemul imunitar
1/3
Puțin sirop de arțar pe clătitele de dimineață îți poate întări apărarea împotriva virușilor. Acest îndulcitor natural este o sursă excelentă de zinc care restabilește nivelurile de celule albe din sânge și îți stimulează sistemul imunitar. Siropul de arțar are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene puternice și s-a dovedit că poate combate biofilmele, colonii de bacterii care sunt mai greu de îndepărtat din cauza dimensiunii lor și sunt capabile să reziste unor tratamente.
Este bun pentru pielea ta
2/3
Siropul de arțar conține 24 de antioxidanți și un studiu a demonstrat că, dacă înlocuiești tot zahărul rafinat cu îndulcitori naturali, cum ar fi siropul de arțar, aportul total de antioxidanți va crește la fel de mult ca o porție completă de nuci sau fructe de pădure. Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, siropul de arțar îți poate proteja și pielea împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, despre care se crede că duc la îmbătrânirea prematură a pielii.
Este bun pentru inima ta
3/3
Siropul de arțar vă poate oferi și o inimă mai sănătoasă. Datorită conținutului ridicat de zinc, siropul de arțar poate preveni diverse afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale și ateroscleroza. De asemenea, zincul vă poate întări vasele de sânge prin îmbunătățirea funcției celulelor care alcătuiesc căptușeala interioară a arterelor.
Mulți oameni adoră să adăuge sirop de arțar la mese pentru a le îndulci. Și după cum se dovedește, acest popular îndulcitor pentru micul dejun are atât de multe beneficii pentru sănătate și frumusețe, încât a devenit un fel de aur lichid adevărat. Conține o mulțime de compuși sănătoși, iar unul dintre ei, cunoscut sub numele de quebecol, poartă numele provinciei canadiene Quebec, care produce 70% din aprovizionarea mondială cu acest îndulcitor natural.