Oricat de uimitor ar suna, arahidele pot contine o gelatina, care provine dintr-un colagen recoltat din laptele de vaca sau din oase, copite si tesuturile conjunctive ale porcului, pentru ca sarea si condimentele sa adere mai bine.
Nici sucul de portocale nu reprezinta mereu un pariu sigur pentru vegetarieni. Vitamina D adaugata in multe sucuri de portocale poate proveni din lanolina, o substanta ceroasa extrasa din lana de oaie.
Vegetarienii si veganii trebuie sa se fereasca si de dropsuri, caci multe dintre acestea au la suprafata un strat dur realizat din selac, o rasina naturala secretata de o insecta din zonele tropicale, scrie
urbology.ro.
Fasole gatita sau conserva de fasole
7/7
Intr-adevar, fasolea reprezinta o sursa buna de proteine, insa, in restaurante, de regula, la prepararea acestui fel de mancare se foloseste grasime de porc. La fel se intampla si in cazul conservelor.
Esti vegetarian si nu-ti imaginezi micul-dejun fara cereale? In acest caz va trebui sa te asiguri atunci cand le cumperi ca acestea nu contina gelatina, un agent de legare extras din piele, oase si tesutul conjunctiv al vacilor sau porcilor.
Nici zaharul alb nu reprezinta tocmai alegerea ideala pentru persoanele care intentioneaza sa tina o dieta vegana, intrucat acesta este procesat cu ajutorul carbunelui de oase sau oase de bovine carbonizate, scrie
prevention.com.
Bananele se numara printre alimentele preferate ale vegetarienilor, putand fi regasite intr-o serie de combinatii. Exista insa o problema: este posibil ca bananale pe care le consumi sa nu fie vegetariene. Oamenii de stiinta au descoperit ca multe banane sunt pulverizate cu chitosan, un pesticid pe baza de crustacee (crabi, scoici, creveti), care patrunde nu numai in coaja, ci si in fruct.
In alimentele pe care le consideri potrivite pentru o dieta vegetariana se pot ascunde substante de origine animala, de care majoritatea oamenilor nu stiu. Printre acestea se numara chiar si legume si fructe. Iata cateva dintre aceste alimente.