Siropul de agave este mult mai dulce decât zahărul, ceea ce înseamnă că poate fi adăugat în cantități mai mici. Este bogat în potasiu, calciu și fier și se poate adăuga în orice băuturi și cocktailuri. Nu este la fel de gros ca mierea și se dizolvă perfect în apă.
Melasa groasă și dulce este bogată în minerale și vitamine din grupa B, având un gust atât de asemănător cu zahărul, încât nici măcar nu observați diferența.
În ciuda valorii energetice ridicate, zahărul din nucă de cocos are un indice glicemic scăzut (ceea ce înseamnă că se asimilează mai bine) și o mulțime de alte beneficii. De asemenea, este pur și simplu delicios - mult mai bun decât zahărul obișnuit. Îl puteți folosi oriunde în loc de zahăr.
În mod surprinzător, malțul de orz este, de asemenea, un substitut excelent pentru zahăr. Îți stimulează metabolismul, întărește sistemul imunitar și chiar îmbunătățește vederea. Unde se adaugă: malțul de orz este utilizat la coacere. Oferă aluatului o aromă specială și o crustă crocantă.
Primul lucru pe care îl recomandă medicii este să reducem consumul zahărului cât mai mult posibil. Știm că zahărul este puțin benefic pentru organismul noastru: în plus, valoarea sa energetică este de 398 kcal pentru 100 g. Dar este atât de greu să renunțați la toate lucrurile dulci! Am găsit 4 îndulcitori naturali care vă vor ajuta să uitați cu ușurință de zahăr.