Evită zahărul rafinat și îndulcitorii artificiali
1/5
Deși pare evident, multă lume ignoră faptul că o ceașcă de cafea este sănătoasă de sine stătătoare, nu cu alte adaosuri artificiale și prin adăugarea de zahăr o transformi în ceva nesănătos. Multe variante ale cafelei la filtru sunt deja îmbogățite cu diverse substanțe. De exemplu, un Iced Caramel Macchiato mediu are 34 g de zahăr, iar o White Chocolate Mocha are 49 de grame. Din cauza cantității de fructoză din zahăr, acesta este asociat cu diverse afecțiuni precum obezitate și diabet. Dacă nu tolerezi gustul cafelei fără zahăr, atunci folosește îndulcitori naturali, precum stevia.
Alege calitatea în detrimentul cantității
2/5
Calitatea cafelei variază și depinde de maturitatea boabei în momentul culegerii și de modul procesării. În multe cazuri, din cauza necesității de producție în masă și a faptului că unui arbore de cafea îi ia 5 ani să producă ceva de calitate, unii fermieri stropesc culturile cu pesticid sintetic și alte chimicale care nu sunt destinate consumului uman. Aceste chimicale grăbesc creșterea fiecărui arbust și efectele asupra organismului uman sunt controversate. Dacă te îngrijorează conținutul de pesticide din cafea, mai bine cumperi ceva organic, de la un brand de renume.
Adaugă scorțișoară în cafea
3/5
Scorțișoara este un condiment foarte gustos și oferă cafelei o aromă mai bogată. Studiile au arătat că scorțișoara scade nivelul glucozei din sânge și reduce colesterolul, deoarece este plină de antioxidanți care protejează organismul de oxidarea datorată radicalilor liberi. În plus, scorțișoara scade riscul de boli de inimă, scade trigliceridele și normalizează tensiunea și pulsul.
Adaugă pudră de cacao
4/5
Pudra de cacao, ca și scorțișoara, este bogată în antioxidanți și are multe beneficii, printre care reduce riscul atacului de cord, ajută la slăbire și oferă protecție neuronală. Portivit National Institute of Health cacaoa crește abilitățile cognitive și îmbunătățește starea de spirit.
Evită spuma artificială
5/5
Smântâna este ingredientul cel mai popular pentru cafeaua cu spumă, mai ales în America, dar există și spumante artificiale, extra procesate și care conțin ingrediente de calitate îndoielnică. La polul opus, smântâna integrală reduce balonarea și conține lactoză. Gândește-te ce alternative mai sănătoase sunt pe piață dacă vrei să ai parte de o cafea cremoasă și optează mereu pentru ceva natural, preferabil cu lapte de la vite crescute în aer liber.
Dacă întârzii la muncă și vrei totuși să bei o ceașcă de cappuccino sau cafea înainte de prima ședință, sari peste micul dejun și realizezi când ajungi la prânz că ai stomacul gol. Deși cafeaua are multe beneficii, ea suprimă apetitul, drept pentru care nu e bine s-o consumi pe post de mic dejun, scrie Bright Side. Iată cum poți să-ți prepari ceașca de cafea într-un mod mai sănătos și să ai în continuare poftă de mâncare.