Brânzeturile semidure și unele tari sunt excelente pentru congelare. Puteți congela brânza întreagă sau mărunțită. Evitați-le pe cele moi (brânză Brie și cremă), deoarece acestea nu vor fi la fel de bune pentru congelare.
Puteți congela ouăle, dar trebuie să le scoateți cojile. Puteți fie să le înghețați în tăvi individuale, fie să le bateți. De asemenea, puteți separa gălbenușurile și albușuri, dacă doriți.
Laptele poate fi congelat ca multe alte alimente. Doar aveți grijă să nu folosiți o sursă de căldură pentru a-l dezgheța, pentru că nu îl veți mai putea consuma după aceea.
Congelarea făinii îi va prelungi durata de valabilitate. Doar asigurați-vă că îl depozitați într-un recipient etanș.
Salvează timp și bani cu ajutorul acestor sfaturi utile! Sunt o serie de alimente pe care, probabil, nu te-ai gândit că le-ai putea congela și folosi după o lungă perioadă de timp. Dacă ești curios, le găsești pe starinsider.ro, dar ți le prezentăm și noi pe cele pe care fiecare român le are în bucătăria sa.