Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 1 februarie. Climatologii au anunțat că va continua să ningă la munte, în Maramureș și în Transilvania, în Banat, Crișana și zonele submontane vor fi precipitații, iar în restul țării trecător vor fi precipitații mixte slabe.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 1 februarie: vremea în țară

Miercuri, 1 februarie, la munte, în Maramureș și în Transilvania va ninge, iar în Banat, Crișana și în zonele submontane vor fi precipitații, iar trecător și lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi noros și trecător vor fi precipitații mixte slabe, mai ales în zona Moldova. Vântul va bate cu putere la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade Celsius.

Joi, 2 februarie, cerul va fi noros și vor fi precipitații. În Maramureș, Transilvania și la munte va ninge, iar în Banat și Crișana va continua să plouă. Vântul va sufla slab și modera, cu intensificări la munte. Valorile maxime se vor situa între 0 și 8 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 1 februarie: vremea la București

Miercuri, 1 februarie, temperatura maximă va fi de 6 grade Celsius, iar vântul va sufla cu putere. Joi, 2 februarie, termometrele vor indica la amiază o valoare maximă de 8 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 1 februarie: vremea la munte

La munte, miercuri, 1 februarie, cerul va fi înnorat și temporar va ninge. În Carpații Meridionali, cantitățile de precipitații vor depăși 10...15 l/mp, iar la altitudini mari vântul își va face simțită prezența.


  • Sinaia - -4

  • Predeal - -5

  • Păltiniș - 4

  • Stâna de Vale - -4

Estimări meteorologice pentru intervalul 30.01.2023 - 27.02.2023

Săptămâna 30.01.2023 - 06.02.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în sud-vestul, nord-estul și local în vestul, nordvestul și centrul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 06.02.2023 - 13.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în sud-vestul și în nord-estul extrem al țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 13.02.2023 - 20.02.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 20.02.2023 - 27.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.