Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 31 ianuarie. Meteorologii au anunțat că în general cerul va fi înnorat, iar în nord-vest, în centru și la munte va ninge.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 31 ianuarie: vremea în țară

Cerul va fi variabil în Oltenia și în vestul Munteniei, dar cu înnorări în restul teritoriului. În nord-vest, în centru și la munte va ninge, iar în vest, local în est și izolat în sud se vor înregistra ploi slabe mixte care pot favoriza depunerile de polei. În Carpații Meridionali, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari în masivele sudice, unde la rafală vor fi viteze în general de 70...90 km/h, iar zăpada va fi viscolită și spulberată, dar ziua, local și la viteze mai mici și în sud-vestul țări, în vest, în centru și în nord-est. Temperaturile maxime se vor situa ușor peste mediile multianuale în majoritatea zonelor, cu maxime care se vor încadra între 0 și 7 grade și minime între -8 și 0 grade Celsius. Dimineața și noaptea, pe suprafețee mici, va fi ceață.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 31 ianuarie: vremea la București

Vremea va fi rece în Capitală, însă valorile termice diurne se vor situa ușor peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi posibile fulguieli.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul temperaturii de 4 grade Celsius, iar valoarea minimî va fi de -5...-4 grade Celsius, ușor mai scăzută în zona preorășenească spre -7 grade Celsius.

Estimări meteorologice pentru intervalul 30.01.2023 - 27.02.2023

Săptămâna 30.01.2023 - 06.02.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în sud-vestul, nord-estul și local în vestul, nordvestul și centrul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 06.02.2023 - 13.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în sud-vestul și în nord-estul extrem al țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 13.02.2023 - 20.02.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 20.02.2023 - 27.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.