Numărul 13. Când de mult cred oamenii în superstiția acestui număr
Numărul 13 și zilele de vineri sunt ghinioniste în viziunea multor persoane, însă combinația dintre cele două este fatală pentru rațiunea multora.Unii oameni aleg să nu facă nimic, să nu iasă din case și să își anuleze planurile în această zi. Majoritatea oamenilor sunt de părere că ghinionul numărului 13 vine din Biblie.
Se spune că Iuda, care l-a trădat pe Isus, a fost al 13-lea oaspete care s-a alăturat la Cina cea de Taină. Până și astăzi se consideră cu ghinion al 13-lea scaun, a 13-a persoană la masă sau orice altceva legat de numărul 13. În prezent, unele hotele nu au camera 13, unele clădiri înalte „nu au” un etaj 13, trecându-se de la 12 la 14. De asemenea, există și companii aeriene care au scos de la locuri rândul 13.
Ziua de vineri, considerată zi cu ghinion
Din cele mai vechi timpuri, ziua de vineri a fost considerată cea mai ghinionistă zi a săptămânii. În Poveștile de la Canterbury ale lui Geoffrey Chaucer, scrise în secolul al XIV-lea, acesta spune „și într-o vineri a căzut asupra noastră toată această nenorocire”. În Marea Britanie, vinerea era cunoscută drept „Ziua Spânzuratului”, deoarece în aceste zile erau spâzurați cei condamnați la moarte.
Vinerea Mare, ziua răstignirii lui Isus Hristos, este considerată singura vineri care nu aduce ghinionul. Cei care s-au născut de Vinerea Mare se spune că au noroc. în timp ce marinarii, care sunt extrem de superstițioși, își încep călătoriile mai lungi sau mai importante în Vinerea Mare.
Ce superstiții are Simona Halep, înainte de a intra pe teren: „Așa...

Vineri 13. Cea mai ghinionistă combinație
Superstiția cu privire la vineri 13 este ceva mai recentă, de aproximativ 100 de ani. Există până și un cuvânt special pentru frica de vineri 13, paraskevidekatriaphobia. Un an calendaristic are cel puțin o zi de vineri care cade pe data de 13, însă poate să apară și de trei ori în același an. De exemplu, în 2015, data de 13 în ziua de vineri a picat în februarie, martie și noiembrie.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Nu pierzi un suflet drag doar o singură dată, îl pierzi zi de zi, iar şi iar,...
Sursa: garbo.ro
-
Ce urmează pentru bănci în 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot online: Se vede o iubire nouă la orizont?
Sursa: kudika.ro
-
Prioretail.ro, platforma unui arhitect care vrea să creeze un ecosistem...
Sursa: retail.ro
-
Ce au în comun Ținutul Buzăului, Sardinia și Peninsula Nicoya din Costa Rica?...
Sursa: wall-street.ro