Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru weekendul 1-2 octombrie. Climatologii au anunțat că vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru începutul lunii octombrie în toate regiunile țării. Doar în vest, nord-vest, centru și la munte vor fi averse.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 1-2 octombrie: vremea în țară

Sâmbătă, 1 octombrie, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru începutul lunii octombrie, în toate regiunile, în special în sud, est și centru. În vest, nord-vest, centru și la munte vor fi averse cu tunete și fulgere, iar pe alocuri se vor strânge cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade Celsius.

Duminică, 2 octombrie, temperaturile vor scădea și ajung la cele normale pentru această perioadă. Totuși, va rămâne mai cald în sudul și sud-estul teritoriului, iar în nord și centru va ploua slab pe parcursul zilei. Noaptea, ploile se vor extinde spre vest și nord-vest. La munte, local și în zonele joase, vântul va bate cu putere. Temperaturile maxime se vor situa între 18 și 28 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 1-2 octombrie: vremea în București

Sâmbătă, 1 octombrie, vremea va fi extrem de frumoasă. Termometrele vor arăta la amiază 30 de grade Celsius. Duminică, 2 octombrie, deși valoarea termică maximă mai scade, vom avea tot o temperatură peste cea normală pentru data din calendar, anume 27 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru weekendul 1-2 octombrie: vremea la munte

Și la munte se încălzește, dar vor fi perioade cu vreme instabilă, îndeosebi în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde este posibil sa cadă și grindină.


  • Sinaia - 17

  • Predeal - 18

  • Păltiniș - 24

  • Stâna de Vale - 17

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, conform ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.