Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 30 septembrie. Climatologii au anunțat că vremea va fi caldă în toată țara, excepție făcând doar vestul, nord-vestul și zonele montane și submontane, unde vor fi condiții de ploaie.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 septembrie: vremea în țară

Vineri, 30 septembrie, vremea va fi caldă în toată țara. În vest, nord-vest, în zonele montane și submontane, în schimb, vor mai fi condiții de ploaie. La munte, în zona înaltă, vântul va sufla cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 de grade Celsius.

Sâmbătă, 1 octombrie, începe să se răcească în vest, nord-vest și la munte, dar temperaturile rămân ridicate în sudul, estul și centrul teritoriului. Vremea va fi instabilă unde scad temperaturile; tot acolo vor fi averse cu tunete și fulgere, iar vântul o să fie intens în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 septembrie: vremea în București

Vineri, 30 septembrie, vremea va continua să se încălzească. 30 de grade vor arăta termometrele la amiază. Sâmbătă, 1 octombrie, dimineața și noaptea, cerul va fi noros. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, iar termometrele vor indica după-amiaza 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 septembrie: vremea la munte

La munte, vineri, 30 septembrie, vremea va fi caldă. Vor fi averse cu tunete și fulgere la începutul nopții, în majoritatea regiunilor, și nu este exclus să cadă grindină.


  • Sinaia - 15

  • Predeal - 16

  • Păltiniș - 22

  • Stâna de Vale - 14

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, conform ANM.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.