Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de joi, 29 septembrie. Climatologii au anunțat că vremea se va încălzi în toată țara. În schimb, zona de munte nu scapă de ploi.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 29 septembrie: vremea în țară

Joi, 29 septembrie, vremea se încălzește în toată țara. Temperaturi extrem de plăcute vor fi îndeosebi în sud-est. Zona de munte, însă, nu scapă de precipitații. Vor f averse cu fenomene electrice și la munte, la altitudini mari, vântul va sufla intens. Temperaturile maxime se vor situa între 19 și 31 de grade Celsius.

Vineri, 30 septembrie, continuă să se încălzească în toată țara, iar în jumătatea de sud va fi deosebit de cald. În nord-vest, în schimb, vremea va fi instabilă, cu averse însoțite de fenomene electrice și vânt puternic, iar izolat se va putea forma ceață. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 29 septembrie: vremea la București

Joi, 29 septembrie, vremea în Capitală va fi caldă. Temperatura maximă, înregistrată la amiază, va atinge valoarea de 30 de grade Celsius. Vineri, 30 septembrie, va fi și mai cald. Mercurul din termometre va arăta 30...31 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 29 septembrie: vremea la munte

La munte, în schimb, joi, 29 septembrie se va înnora în Munții Apuseni. Local vor fi averse cu tunete și fulgere, iar vântul va avea intensificări pe creste.


  • Sinaia - 15

  • Predeal - 13

  • Păltiniș - 15

  • Stâna de Vale - 13

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, conform ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.