Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 21 septembrie. Climatologii au anunțat că vremea va fi rece în toată țara, chiar deosebit de rece în unele regiuni. La munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 21 septembrie: vremea în România

Miercuri, 21 septembrie, vremea va fi rece în toată țara, chiar deosebit de rece în regiunile în vest, sud-vest, centru și nord, cât și în regiunile montane și submontane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade Celsius, iar cerul va fi variabil în prima parte a zilei. După-amiaza, în schimb, se va înnora. În sudul teritoriului sunt anunțate ploi însoțite de descărcări electrice, iar la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Joi, 22 septembrie, se va menține vremea rece. În vest, centru și nord, cât și în zonele montane și submontane cerul va fi noros și va ploua. În sudul și în sud-estul țării, cerul va fi plin de nori și va ploua pe spații mici. Temperaturile maxime se vor situa între 10 și 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 21 septembrie: vremea în București

Miercuri, 21 septembrie, vremea în Capitală va fi rece pentru această dată. Temperatura maximă nu va depăși 20 de grade Celsius, iar cerul se va înnora după-amiaza, când va fi posibil să plouă slab.

Joi, 22 septembrie, vremea se va menține rece. Temperatura maximă, înregistrată la amiază, va atinge valoarea de 19 grade Celsius. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi posibile ploi slabe.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 21 septembrie: vremea la munte

La munte, miercuri, 21 septembrie, vremea va fi rece. La altitudini mari, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va sufla cu putere.


  • Sinaia - 7

  • Predeal - 6

  • Păltiniș - 13

  • Stâna de Vale - 6

Săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și sud-vestice.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile estice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, conform ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2022 - 06 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.