Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 20 septembrie. Climatologii au anunțat că vremea va fi rece în vest, centru și nord, iar în sud și sud-est va fi răcoare. De miercuri, în schimb, temperaturile scad considerabil în toată țara.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 20 septembrie: vremea în țară

Marți, 20 septembrie, va fi în continuare rece în vest, centru și nord. În sud și sud-est va fi răcoare. Va ploua pe suprafețe mari în regiunile intracarpatice și la munte, iar în restul țării vor fi ploi doar izolat. La munte, vântul va avea intensificări, iar precipitațiile mixte nu se opresc. Temperaturile maxime se vor situa între 10 și 21 de grade Celsius.

Miercuri, 21 septembrie, vremea se răcește în toată țara. Soarele nu se va mai arăta și va ploua la munte, la altitudini înalte. Este vorba de lapoviță și ninsoare, însoțite de vânt puternic. Maximele se vor situa între 12 și 20 de grade Celsius. Izolat, în prima parte a zilei, va fi ceață.

Retail jobs

Prognoza meteo ANM pentru marți, 20 septembrie: vremea în Capitală

Marți, 20 septembrie, termometrele vor arăta 21 de grade Celsius. Vremea se răcorește și se va înnora după-amiaza. Miercuri, 21 septembrie, vremea va fi rece. După-amiaza și noaptea sunt posibile ploi.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 20 septembrie: vremea la munte

La munte o să fie rece marți, 20 septembrie. Vântul va sufla cu putere, îndeosebi pe creste.


  • Sinaia - 11

  • Predeal - 11

  • Păltiniș - 13

  • Stâna de Vale - 6

Săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și sud-vestice.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 septembrie. Vreme caldă în...
Prognoza meteo ANM pentru...

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile estice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, conform ANM.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru joi, 29 septembrie. Cum va fi vremea în țară
Prognoza meteo ANM pentru...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.