Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 8 iulie. Specialiștii au anunțat că vremea se încălzește față de ziua anterioară și se vor înregistra temperaturi normale pentru data din calendar.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 8 iulie: vremea în România

Ziua de vineri, 8 iulie, vine cu temperaturi normale pentru luna iulie. Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 31 de grade Celsius. Local, în jumătatea de vest și la munte, va ploua, iar pe arii restrânse apa strânsă în urma ploilor va fi însemnată.

Sâmbătă, 9 iulie, temperaturile se mențin normale perioadei, dar vremea se menține instabilă, cu averse, descărcări electrice și vânt care o să bată mai tare pe parcursul precipitațiilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 8 iulie: vremea în București

Vineri, 8 iulie, vremea se încălzește din nou, dar nu va mai fi la cel de cald precum în ultimele zile. Temperatura maximă va atinge 31 de grade Celsius. Chiar dacă cerul va fi înnorat pe parcursul zilei, șansele de ploaie sunt mici.

Sâmbătă, 9 iulie, în schimb, va ploua după-amiaza și seara. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, iar temperatura maximă va atinge valoare de 31 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 8 iulie: vremea la munte

Temperaturile nu se schimbă la munte, comparativ cu zilele precedente. În prima parte a zilei de vineri, 8 iulie, local vor fi averse, în timpul cărora vântul se va intensifica.

  • Sinaia - 17
  • Predeal - 17
  • Păltiniș - 18
  • Stâna de Vale - 19

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 8 iulie: vremea la mare

Pe litoral se răcorește vremea. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade Celsius, iar apa mării va avea între 23 și 25 de grade Celsius. Vremea va fi, în general, instabilă. Cerul va fi noros și vor fi precipitații, descărcări electrice plus intensificări ale vântului.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...
  • Mamaia - 28
  • Costinești - 26
  • Vama Veche - 26
  • Gura Portiței - 27

Vremea în săptămâna 04.07.2022 – 11.07.2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale și la munte. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 11.07.2022 - 18.07.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte
local în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea în săptămâna 18.07.2022 - 25.07.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în centru și la munte.

Vremea în săptămâna 25.07.2022 - 01.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales la munte, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.