Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 15 iunie 2022. Climatologii au anunțat că instabilitatea atmosferică și ploile continuă la munte, în estul și sudul țării, dar, în general, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi apropiate de cele normale datei din calendar.

ANM: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 15 iunie. Vremea în țară: continuă ploile și instabilitatea atmosferică

Miercuri, 15 iunie, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi apropiate de cele normale perioadei din calendar. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 28 de grade Celsius, în timp ce pe cer vor mai fi câțiva nori. Ploi se vor semnala numai în zonele montane, în estul și în sudul teritoriului.

Joi, 16 iunie, se va menține vremea caldă. Cerul va rămâne acoperit de nori, în cea mai mare parte a țării, în special la munte, în estul și în sudul României. Vom scăpa de ploi, iar temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 15 iunie. Cum va fi vremea în București

Ziua de miercuri, 15 iunie, vine cu vreme frumoasă, dar cu o ușoară răcire în Capitală. Temperatura maximă va atinge valoarea de 25...26 de grade Celsius. Cerul va fi înnorat, dar nu va ploua. Joi, 16 iunie, va fi cald, iar termometrele vor arăta la amiază 30 de grade Celsius. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 15 iunie. Cum va fi vremea la munte

La munte se răcește puțin comparativ cu zilele precedente. Cerul va fi în general noros și sunt anunțate ploi în Carpații Meridionali, Orientali și pe arii restrânse în Carpații Occidentali. Sunt posibile căderi de grindină și izolat vijelii.


  • Sinaia - 16

  • Predeal - 16

  • Păltiniș - 24

  • Stâna de Vale - 17

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 15 iunie. Cum va fi vremea la mare

Și pe litoralul românesc se răcesc puțin temperaturile. Vor fi perioade de înnorări și instabilitate termică. Sunt anunțate averse cu tunete și fulgere, iar vântul va fi activ, îndeosebi în timpul ploilor. Apa mării va avea valori cuprinse între 21 și 23 de grade Celsius.


  • Mamaia - 25

  • Costinești - 25

  • Vama Veche - 26

  • Gura Portiței - 24

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea pentru săptămâna 13.06.2022 – 20.06.2022

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a țării.

Vremea pentru săptămâna 20.06.2022 – 27.06.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice și la munte.

Vremea în săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-est și la munte, potrivit ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.